Dezbatere pe proiectul noii legi a învățământului preuniversitar

0
30

Vineri, la Colegiul de Arte Baia Mare, a avut loc dezbaterea pe proiectul Legii în­vă­țământului preuniversitar, la care au fost invitați: directori de școli, cadre didactice, reprezentanți ai sindicatelor, autorită­ților locale, ai mediului de afaceri, elevilor și părinților.
Dezbaterea a fost una consistentă, cu explicații și intervenții punctuale din partea prof. dr. Antoaneta Bolchiș, secretar de stat în Ministerul Educației, iar din partea Instituției Prefectului a fost prezentă Crina Chilat, subprefect.
După prezentarea principalelor elemente de reformă – rețea școlară, niveluri de în­vă­ță­mânt, educație specială și incluzivă, curriculum, portofoliul personal educațional, structura evaluărilor, managementul unităților de învățământ, cariera didactică, finanțare, arhitectura sistemului și modul de reorganizare a instituțiilor județene -, la solicitarea prof. Mihai Cosmin Pop, inspector școlar general, moderator al dezbaterii, participanții au formulat puncte argumentate de vedere pe marginea articolelor de lege prezentate.
Proiectul Legii în­vă­ță­mântului se află în dezbatere publică până în data de 24 august.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.