Amenzi care se anulează!

0
37

Statul a decis să anuleze atât amenzile neplătite, cât și cele care au fost deja achitate de persoanele sancționate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF).

Ce trebuie să faceți dacă ați plătit amenda?

Dacă ați fost sancționat și ați achitat amenda, trebuie să depuneți o cerere la Direcția de taxe și impozite din cadrul primăriei de domiciliu.
De reținut că nu este nevoie să vă deplasați acolo. Puteți trimite cererea în format fizic, electronic (e-mail/Spațiu Virtual Privat) sau prin împuternicit.
În cerere trebuie să specificați că doriți restituirea banilor plătiți pentru amenda primită în baza necompletării formularului PLF. Este esențial să nu omiteți să treceți detalii personale, cum ar fi numele, CNP-ul, numărul și seria actului de identitate, domiciliul, dar și aspecte privind sancțiunea, cum ar fi cuantumul amenzii.

E important să specificați, de asemenea, modalitatea în care doriți să vi se restituie banii:
• dacă doriți să îi primiți într-un anumit cont, veți trece IBAN-ul, numele băncii la care este deschis contul și numele titularului
• în cazul în care optați pentru ridicarea lor în numerar, veți menționa acest aspect.
Este recomandabil să atașați cererii și procesul-verbal de constatare a contravenției și documentul de plată, pentru ca operatorii să proceseze cu celeritate solicitarea dvs.
Aveți la dispoziție 90 de zile pentru a depune cererea.
Cererile pot fi depuse din 17 august, într-un termen de până la 90 de zile.
În 45 de zile ar trebui să primiți o decizie de soluționare a cererii.
În cazul în care ați fost amendat, dar n-ați plătit, nu este nevoie să faceți nimic. Amenda se anulează de la sine.
Amenzile au fost destul de mari în perioada în care acest formular era obligatoriu, respectiv 20 decembrie 2021 – 11 martie 2022. Inițial, românii erau sancționați cu sume cuprinse între 2.000 și 3.000 lei, iar din februarie 2022 amenzile au fost reduse la 500 de lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.