PF Daniel: „Crucea este semnul iubirii milostive a lui Hristos față de noi”

0
38

Patriarhul României, Preafericitul Daniel, a subliniat de sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci că fiecare dintre noi avem de purtat o cruce a vieții, dar Hrisos ne dăruiește și putere.
„Crucea aceasta poate fi purtată mai ușor dacă ne rugăm stăruitor Domnului Iisus Hristos cel răstignit și înviat ca să ne ajute. Semnul Sfintei nu este doar o podoabă în biserică, ci este semnul iubirii milostive a lui Hristos față de noi care ne cheamă la iubire față de Dumnezeu și față de semeni”, a subliniat Patriarhul României.
PF Daniel a mai accentuat că semnul Sfintei Cruci ne arată iubirea smerită, milostivă și jertfelnică a lui Hristos, iubire mai tare decât moartea, pentru că este smerită.
„Crucea este ocrotitoarea creștinilor. Este nu doar semnul suferinței celor care au mărturisit pe Hristos, ci este și semnul biruinței prin puterea Învierii lui Hristos care a dăruit mucenicilor această putere de a nu răspunde la ură cu ură și la răutate cu răutate, ci au biruit răutatea prin bunătate și răbdare”, a afirmat Patriarhul Daniel.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.