Liste de așteptare pentru dispozitive medicale

0
40

În perioada pandemică a existat o cerere semnificativă pentru tuburile de oxigen. În numeroase cazuri, pacienții nu au putut fi externați din spital din cauza lipsei unui astfel de aparat medical. Acum lucrurile au reintrat în normal. În schimb, sunt sute de maramureșeni pe lista de așteptare pentru dispozitive de protezare în domeniul ORL.
“Am constatat o reducere semnificativă a recomandărilor de dispozitive medicale pentru partea de oxigenoterapie. În perioada de pandemie, necesarul de aparate de oxigen a fost uriaș. Au fost situații când pacienții nu au putut fi externați, deoarece pe piață nu mai existau tuburi de oxigen. Nici măcar contra cost pacienții nu și le-au putut cumpăra. Acum scăderea numărului de decizii pe care le-am emis este explicată prin reducerea la jumătate a recomandărilor pentru oxigeno-terapie. Au rămas în tratament doar pacienții cu insuficiență respiratorie cronică, bolile obișnuite care se pretează la un asemenea aparat. În prezent avem liste de așteptare pentru protezarea ORL”, a adăugat directorul general al CAS Maramureș, Carmen Prodan.
În primul semestru al acestui an s-au aprobat 315 decizii pentru dispozitivele de protezare în domeniul ORL, pe lista de așteptare figurând, la finele primelor 6 luni din an, 225 de maramureșeni.
De asemenea, s-a dat undă verde pentru 712 echipamente de oxigenoterapie, 177 dispozitive de protezare stomii, 177 dispozitive destinate incontinenței urinare, 47 proteze pentru membrul inferior, 213 dispozitive destinate terapiei cu aerosoli, 213 dispozitive de mers, 66 pentru protezele externe de sân.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.