Brâul Maicii Domnului a ajuns la Catedrala Episcopală

0
123

Un moment „de profunzime duhovnicească” a avut loc marţi, 15 noiembrie, în Baia Mare. Un fragment din cinstitul Brâul al Maicii Domnului care a poposit câteva zile la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din municipiu a fost dus în procesiune până la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.

Evenimentul a adunat o mulţime de credincioşi ce îi poartă o adâncă iubire Maicii Domnului. Evenimentul a avut o conotaţie duhovnicească specială, cu atât mai mult, cu cât a avut loc în prima zi din Postul Naşterii Domnului.
Cu lacrimi de emoţie în ochi, cu lumânările şi candelele aprinse, credincioşii au întărit rândurile preoţilor, ale tinerilor din Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala Baia Mare şi ai Asociaţiei Tinerilor Catedralei Episcopale Maramureşene, ce au traversat străzile din zona celor două lăcaşuri de cult, respectiv de la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi Catedrala Episcopală. Procesiunea s-a derulat în sunet de cântări bisericeşti. La Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, Cinstitul Brâu al Maicii Domnului a fost primit de către Preasfințitul Timotei Săt­măreanul, Arhiereu-vicar, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
„Am ajuns cu multă bucurie începutul Postului Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Avem mare bucurie şi binecuvântare cerească ca în eparhia noastră să ajungă un fragment din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului care vine ca un balsam, ca o binecuvântare, ca o întărire duhovnicească, pentru a primi în peştera sufletului nostru pe Pruncul Mântuitor Iisus Hristos care vine să se nască în taina sufletului nostru în fiecare an”, a spus PS Timotei Sătmăreanul, în cuvântul său de învăţătură rostit după ce a fost citit Acatistul Acoperământului Maicii Domnului.
Arhiereul-vicar a mai subliniat în cuvântul său de învăţătură cât de important e să o avem ca model pe Maica Domnului, să o iubim şi să îi ur­măm virtuţile dacă vrem să câştigăm mântuirea sufletului. „Să ne însuşim fiecare din virtuţile Maicii Domnului şi anume: de-a pururi rugătoare, grabnic ajutătoare, smerenia Maicii Domnului care trebuie să fie o caracteristică specială a fiecăruia dintre noi, începând de la slujitorul Sfintelor Altare şi terminând cu fiecare dintre noi, dacă vrem cu adevărat să ne mântuim sufletele pentru că Hristos spune: Învăţaţi-vă de la mine că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi afla odihnă sufletelor voastre”, a conchis PS Timotei Sătmăreanul.
La finalul evenimentului a fost oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Mărturisitorul” preotului grec, Hristu, care a făcut parte din delegaţia ce a adus în Baia Mare, Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, acesta fiind însoţit de maicile Antonia şi Andreea de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia. Cinstitul Brâu al Maicii Domnului va rămâne la Catedrala Episcopală până sâmbătă, 19 noiembrie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.