Profesorii și elevii își dau întâlnire în bibliotecile școlare

0
68

Luna februarie a debutat cu o sărbătoare a cuvintelor, a poveștilor, a lecturii. 1 februarie este Ziua Internațională a Cititului Împreună. Sub umbrela generoasă a proiectului inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Casa Corpului Didactic Maramureș, intitulat sugestiv “Citind, descoperim”, s-au derulat multe acțiuni în unitățile de învățământ din județ.
Proiectul este vast și se întinde pe durata întregului an școlar, concretizat prin activități diverse, adaptate preocupărilor și nevoilor fiecărei școli, care pun în centru cartea.
“Vă dăm întâlnire în biblioteca școlii, dragi profesori și elevi, pentru a construi acest proiect, care își propune să onoreze cartea și cititorul. Carte tipărită sau electronică? Lectura obligatorie sau de plăcere? Beletristică sau de specialitate? Întrebări la care vom căuta împreună răspunsuri, prin activitățile pe care vi le propunem. Și pe care vă așteptăm să ni le propuneți. Casa Corpului Didactic este coordonatorul metodologic al bibliotecilor școlare și al Centrelor de Documentare și Informare din județ, ceea ce dă legitimitate prezenței sale ca partener în acest vast proiect”, spune Rodica MONE, profesor metodist CCD Maramureș.
Casa Corpului Didactic Maramureș a lansat invitația publică de a trece pragul bibliotecii, pentru a citi împreună, la un ceai și o poveste, o pagină, un fragment. Au citit, astfel, împreună cu angajații CCD, musafiri de la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară, Colegiul Național “Mihai Eminescu” Baia Mare, Colegiul de Arte Baia Mare, profesori membri ai Asociației Române a Profesorilor Francofoni, abonați ai bibliotecii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.