Îmbrăcăminte și cauciucuri uzate oprite la intrarea în țară

0
38

• Duminică, 11 februarie, în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 47 de ani, din județul Botoșani, conducând un automarfar înmatriculat în România.
Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta 8.980 kg de produse second-hand (îmbrăcăminte), din Germania, pentru o societate comercială din județul Suceava.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, care a stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde normelor legale.
• Câteva ore mai târziu, în jurul orei 15.30, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean român, în vârstă de 43 de ani, din județul Constanța, conducând o autoutilitară, înmatriculată în România.
Vehiculul era încărcat cu 11.000 kg cauciucuri uzate, de la o firmă din Germania pentru o firmă din județul Suceava.
Și în acest caz marfa nu era înregistrată în platforma destinată monitorizării schimbului de deșeuri, au stabilit comisarii Gărzii de Mediu Satu Mare.
În ambele cazuri, autoritățile nu au permis intrarea deșeurilor în România, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Sătmărean depistat cu permis fals

Sâmbătă, 11 februarie, în jurul orei 15, polițiștii de frontieră sătmăreni au oprit în trafic, în localitatea Odoreu, un autoturism Audi A4, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean român, în vârstă de 33 de ani, din județul Satu Mare.
Bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucraina, însă la verificarea documentului s-a constatat că era fals.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și uz de fals.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.