Deziluzie la prima apariție • CS Minaur Baia Mare – Concordia Chiajna 0-1 (0-0)

0
441

Concordia Chiajna a plecat cu toate punctele din deplasarea de la CS Minaur Baia Mare, după ce a câștigat meritat, la limită, confruntarea de pe “Viorel Mateianu” amânată cu o zi din cauza terenului impracticabil. Ilfovenii au învins în etapa 17 a Ligii 2, prima a anului, cu scorul de 0-1 (0-0), unicul gol aparținând atacantului Ndiaye (83), jucător introdus în minutul 69, dar schimbat în finalul jocului din rațiuni pur tactice. Pas greșit care agravează și mai mult situația din clasament a “galben-albaștrilor”, care coboară pe locul 18. Dincolo, Concordia pune în ierarhie trei puncte mari, care o readuce în cărțile pentru Play-Off.
CS Minaur Baia Mare nu a convins la prima apariție din 2023, cu toate că a investit substanțial, la nivelul unor echipe cu pretenții la promovare, cele mai periculoase situații fiind de partea echipei vizitatoare, cu toate că posesia a fost de partea formației lui Mihai Iosif. Oaspeții irosesc prima ocazie clară în minutul 4, dar lovitura cu capul trimisă la colțul scurt de Raul Rusescu este salvată de noua achiziție Raul Avram. Gazdele au iarăși noroc în minutul 18, cu același Rusescu în rol de finalizator, care greșește ținta din numai 4 m. Rusescu are a treia posibilitate să deschidă scorul peste numai un minut, însă Mondragon îl ajunge din urmă și face o deposedare ca la manual. Primul semnal al băimărenilor vine abia în minutul 24, șutul lui Rotar pe centrul porții fiind reținut de Chudy. Avram este din nou pus la încercare în minutul 27, când S. Pană trimite periculos cu pământul, dar portarul băimărean respinge in extremis în corner.
Concordia revine la fel de motivată și după pauză și prima amenințare se consumă în minutul 54. Centrare Velisar și Cierpka trimite din 7 m, central, peste, irosind astfel cea mai mare ocazie a partidei. Minaur putea deschide scorul în minutul 58, dar șutul expediat de Jarovic, scăpat singur, este blocat în ultimă instanță de Stănică. Jarovic are o nouă oportunitate în minutul 61, însă lovitura de cap a masivului atacant este ghicită de portarul oaspeților. În minutul 77, Chiajna solicită o lovitură de la 11 m, evidentă de altfel, la un duel Ndiaye – Mondragon, ultimul deposedat incorect prin alunecare, dar centralul nu dictează nimic. Fază la care banca tehnică a oaspeților a acuzat vehement decizia. S-a creat un meleu, la care a luat parte și Vasile Miriuță, ulterior trimis în tribună de central. Directorul tehnic al băimărenilor nu avea ce să caute în zona respectivă, în condițiile în care nu era trecut pe raportul de arbitraj. Nu scapă pedepsită nici banca oaspeților, mai exact directorul sportiv Cristian Bălașa, care a primit cartonașul roșu în minutul 82 pentru proteste vehemente sau chiar injurii. La doar un minut se va produce și deschiderea scorului, golul venind din păcate în poarta “galben-albaștrilor”. Mediop Ndiaye scapă din marcajul fundașilor noștri și șutează de la 18 m în stânga lui Avram, care este poziționat rău: 0-1. Până la final mai notăm eliminarea corectă a mijlocașului Silviu Pană, care l-a accidentat (sperăm că nu grav) pe fundașul băimărean Iustin Neacșu.

• CS Minaur Baia Mare: R. Avram – Alexe, Al. Iacob, Mondragon (cpt.), Neacșu (89, Stoian) – Gneba, Dandea (89, Donca) – Rotar (66, Văsălie), Berisha, Ivanovici (66, Chitaș) – Jarovic. Rezerve: Costache – D. Matei, S. Iosif, Stănescu, Ciocan. Antrenori: Mihai Iosif și Vlad Ungureanu.
Concordia Chiajna: Chudy – R. Simion, G. Tamaș, Stănică, Velisar – S. Pană, Codrea (cpt.) – Cierpka (60, Ivanovski), R. Cristea (69, M. Constantinescu), Burcea – Rusescu (69, Ndiaye; 90+1, Maric). Rezerve: I. Popescu – Călințaru, Skytte, Ghimfuș, Petkovski. Antrenor: Eugen Trică.
Stadionul “Viorel Mateianu”. Arbitri: Vlad Baban (Iași) – Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj). Arbitru de rezervă: Claudiu Gaitin (Timișoara). Observator de arbitri: Dan Jiga (Bistrița). Delegat de joc: Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Rezultate etapa 17: Gloria Buzău – FC Brașov 1-1; Unirea Slobozia – Steaua București 2-2; CS Minaur Baia Mare – Concordia Chiajna 0-1; Ripensia Timișoara – Unirea Dej 1-2; Metaloglobus București – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0-0; AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Progresul Spartac 2-2; CSC Dumbrăvița – Politehnica Timișoara 3-1; Politehnica Iași – CSC Șelimbăr 4-1; CSM Slatina – SC Oțelul Galați 0-0; Dinamo București – Unirea Constanța (luni, 27 februarie, ora 17, Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.