În Sighetu Marmației, sute de desene dedicate copiilor din zonele de război

0
106

Sub egida “Rugă pentru pace”, Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmației a expus, în Punctul de Trecere a Frontierei din Sighet, 365 de desene realizate de copii din Ucraina, Italia și România, câte un desen pentru fiecare zi de război.
“Expoziția «Rugă pentru Pace», ediția a IV-a, este dedicată copiilor din zonele de război. Această expoziție este un mesaj de la copii pentru copii, care întruchipează pacea și războiul prin ochii copiilor, așternute pe hârtie. Sunt cu adevărat niște mesaje sincere cu un puternic impact emoțional, venite din Italia, Ucraina și România, toate adunate sub cupola proiectului regional «100 de Culori pentru Pace». La această ediție a expoziției ni s-au alăturat elevi coordonați de cadre didactice din județele: Călă­rași, Timișoara, Cluj, Satu Mare, Botoșani, Giurgiu, dar și din București”, a subliniat Liliana Vîrsta, directorul Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmației.
În completarea expoziției de desene de la Podul Istoric, al graniței dintre România și Ucraina, la Casa Memorială “Elie Wiesel” a avut loc vernisajul expoziției foto-documentare „Unii erau vecini”, adusă de la Muzeul Holocaustului din Washington, o expoziție care transpune alegerile, comportamentul și rolul oamenilor obișnuiți din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Traducerea textelor explicative ale expoziției a fost realizată de elevi de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” și Liceul Tehnologic Fores­tier, sub îndrumarea profesoarelor Mariana Oros și Camelia Dăncuș.
“Felicit organizatorii pentru acest semn de solidaritate față de un popor care de mai bine de un an de zile resimte durerea provocată de un război nedrept. Să răspândim în jurul nostru și în lume mesaje de pace, de toleranță și de dialog. Războaiele produc doar ură și durere, iar copiii nu ar trebui să cunoască niciodată aceste sentimente”, este mesajul transmis de Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.