Bani mai mulți pentru șomeri

0
31

Indemnizația de șomaj și toate beneficiile de asistență socială care se raportează la Indicatorul Social de Referință s-au majorat cu 13,8% din această lună. Astfel, valoarea ISR a crescut de la 525,5 lei, în anul 2022, la 598 lei, anul acesta.
Ca urmare a majorării ISR, indemnizația de șomaj a crescut cu 73 lei/lună. Indemnizația de șomaj acordată absolvenților instituțiilor de învățământ și școlilor speciale pentru persoane cu handicap crește cu 37 lei/lună, pentru 3.915 persoane aflate în evidența ANOFM.
Tot din această lună, prima de inserție acordată absolvenților instituțiilor de învățământ și absolvenților școlilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni crește cu 218 lei, pentru aproximativ 900 de persoane.
Subvenția acordată angajatorilor care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială, care beneficiază de acompaniament social personalizat în baza unui contract de solidaritate crește cu 290 lei/lu­nă/per­soană, pentru aproximativ 240 de persoane, iar stimulentul financiar lunar acordat angajatorilor care încadrează în muncă elevi și studenți, pe perioada vacanțelor, crește cu 37 lei/lună/persoană, pentru aproximativ de 1.700 persoane.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.