Preasfințitul Mesian a trecut la cele veșnice

0
94

Preasfințitul Alexandru Mesian, episcop greco-catolic al Eparhiei de Lugoj, a trecut la cele veșnice sâmbătă, 11 martie.
Episcopul Alexandru Mesian s-a născut la data de 22 ianuarie 1937, în comuna Ferneziu, județul Maramureș, fiind al cincilea copil din cei opt copii ai familiei. Cursurile școlii elementare le-a urmat în localitatea natală, mai apoi devenind absolvent al Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai” din Baia Mare.
În perioada 1960-1965 a urmat studiile teologice în clandestinitate, iar la 8 mai 1965 a fost hirotonit preot de către Episcopul Ioan Dragomir, episcop greco-catolic de Maramureș
Între anii 1965-1990, în aceleași condiții de clandestinitate, s-a ocupat de catehizarea și asistența spirituală a celor care doreau acest lucru și care nu au vrut să rupă legăturile lor cu Biserica Catolică, în pofida persecuției și a interdicțiilor la care erau supuși; acestea le făcea atât în Baia Mare, cât și în alte localități de pe teritoriul Eparhiei de Maramureș. O altă preocupare pastorală în aceeași perioadă a fost formarea tinerilor preoți. În această perioadă a făcut pastorație în zona sa natală și în satele din Maramureșul istoric și Țara Oașului, în vremea în care credința greco-catolică era mărturisită în ascuns.
Funeraliile Preasfinției Sale Alexandru Mesian, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj, vor avea loc miercuri, 15 martie, la Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj după următorul program: ora 10 – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească; ora 12 – Slujba înmormântării.
Corpul neînsuflețit va fi condus la Cimitirul de pe strada Făgetului din Lugoj.
Sâmbătă, 11 martie, trupul Preasfinției Sale Alexandru a fost depus în Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit”, iar cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu o vor putea până marți, 14 martie, în intervalul orar 8-22.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.