Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a revenit în satul natal

0
114

Conform tradiției, în duminica a 2-a după Paști (a Sfântului Apostol Toma), Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul natal, Oarța de Sus, județul Maramureș, cu prilejul hramului bisericii parohiale, care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Toma.
Astfel, de la ora 10, la Altarul de vară din curtea bisericii parohiale, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici. Sfânta Liturghie a fost oficiată în prezența oficialităților locale și județene, precum și a numeroși credincioși și fii ai satului, mulți fiind îmbrăcați în straie populare specifice zonei.
În cadrul Liturghiei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Experiență mistică”, în cadrul căruia le-a vorbit celor prezenți despre experiența mistică a întâlnirii cu Hristos, dându-l ca exemplu pe Sfântul Apostol Toma.
La finalul slujbei, părintele paroh Dumitru Vlad a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru purtarea de grijă pe care o are față de credincioșii din Oarța de Sus. Apoi, mitropolitul Andrei a oferit cărți duhovnicești tuturor tinerilor și copiilor prezenți.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.