Facilități de transport pentru angajații din primăriile mai izolate

0
11

În vederea stimulării angajărilor în administrația locală din zonele izolate, parlamentarii s-au gândit că este nevoie de o schimbare a legii. Astfel, a apărut proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Primăriile de comune izolate găsesc mai greu angajați din alte zone care să se deplaseze în acele localități, astfel că decontarea cheltuielilor cu naveta ar fi un motiv în plus pentru angajați să vină la acel loc de muncă.
“Posibilitatea decontării cheltuielilor de deplasare pentru transportul între localitatea în care angajații administrației publice locale din mediul rural își au domiciliul într-o altă localitate decât cea în care se află locul de muncă al acestora este unul din stimulentele necesare care are rolul de a asigura creșterea calității serviciilor publice. Prezenta propunere legislativă are în vedere introducerea posibilității autorităților administrației publice locale din mediul rural de a cuprinde în bugetul local sume destinate decontării cheltuielilor cu efectuarea navetei func­ționarilor publici și personalului contractual din aparatul de specialitate al primăriei” – se arată în expunerea de motive.
Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților în 23 mai, cu 185 de voturi “pentru” și 89 “contra”.
Conform proiectului, posibilitatea decontării transportului ar urma să fie stabilită prin hotărâre de consiliu local.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.