Ana-Maria Păunescu şi-a ”botezat” două volume de versuri la Sighetu Marmaţiei

0
60

Ana-Maria Păunescu, fiica marelui poet Adrian Păunescu, şi-a lansat două volume de versuri la Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmaţiei. „Ziaristă energică şi împătimită, în scrisul căreia se întâlneşte ecoul inspirat al gazetăriei tatălui său, marele poet Adrian Păunescu, făcătoare de revistă, «Flacăra lui Adrian Păunescu»”, Ana-Maria Păunescu a venit în faţa sighetenilor cu volumele „Toate poeziile pe care nu ți le-am scris” și „Ai vreme să vorbim?”
„O lansare de carte specială, semnată de Ana-Maria Păunescu. Această carte nu este doar o incursiune în lumea cuvintelor, ci și o continuare a moștenirii literare a familiei Păunescu. Ana-Maria Păunescu împărtășește gândurile, emoțiile și experiențele sale personale într-un mod sincer și adânc. Lansarea cărții aduce o notă de nostalgie și autenticitate, într-un moment în care cuvintele devin punți între generații”, a punctat Claudiu Dumitrache.
Făcând referire la preocupările sale literare, Ana-Maria Păunescu relata că „mai scriu poezie, când mi se face frig, când îmi rămâne singurătate în calendar, când cred că nu mai am altă scăpare. Când nopțile sunt prea lungi, când anii sunt prea scurți, când ochii nu-și găsesc răspunsul… Da, mai scriu poezie. Acest volum de versuri vine către mine și către dumneavoastră, cei care îl veți citi, în momentul în care credeam că lumea nu mai poate fi reconstruită din rime și metafore. Sunt Ana-Maria Păunescu și-mi botez, ca prima dată, poeziile scrise și nescrise, în fiecare dimineață în care deschid ochii și văd câte un cer din care mă strigă cineva. Și apoi ies din casă și încep să strig și eu…”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.