Carduri de energie pentru noii beneficiari

0
33

Poștașii maramureșeni vor distribui în aceste zile cardurile de energie pentru persoanele recent intrate în sistem, precum și pentru cei care între timp și-au schimbat adresa de domiciliu.
Ca și în cazul primei tranșe, și de această dată poștașii au început să colecteze declarațiile pe propria răspundere de la beneficiarii cardurilor de energie care au domiciliu fără nomenclator stradal, situație predominantă în mediul rural. Pe de altă parte, cei care își păstrează calitatea de beneficiar din prima tranșă vor putea folosi cardurile și pentru tranșa a doua. În prima etapă, în Maramureș au fost înregistrați peste 55.000 beneficiari ai cardului de energie.
Facturile la încălzire, fie că e vorba de utilizarea energiei electrice, energiei termice, cu butelii, păcură, peleți și alte materiale doar pentru încălzire (de pildă, apă geotermală, cărbune, brichete rumeguș) sau lemne de foc, pot fi achitate direct la poștaș, prin intermediul dispozitivelor mobile, online, prin intermediul aplicației informatice pe care Poșta Română a pus-o la dispoziție încă din prima etapă: https:// www.posta-romana.ro/ sprijin-pentru-romania.html sau la orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal pe raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural. Atât cardurile aferente primei tranșe, cât și cele aferente celei de a doua tranșe, pot fi folosite până la data de 27 decembrie 2023. Beneficiază de ajutorul la energie: pensionarii cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv, pensionarii de invaliditate cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv, familiile cu alocație de susținere, familiile/ persoanele cu ajutor social.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.