Sărbătorile Deseștiului • 12 -15 octombrie

0
80

Este știut faptul că bucuria deplină o simți, o simțim, mai ales în sărbători. Ele ne cheamă să devenim părtași întru bucurie, fiindcă sărbătorile izvorăsc din credință, din tradiții, din obiceiuri, din implicare, toate făcând viața mai frumoasă. Iar zilele de 12-15 octombrie revarsă din nou peste Desești bucuria sărbătorilor.
Întrucât 2023 este Anul pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești, poezia va merge la braț cu credința, tradiția, solidaritatea și înțelepciunea. Începem cu Conferința regională, unde, timp de două zile – 12-13 octombrie – se vor dezbate aspecte privind responsabilități comunitare pentru dezvoltarea locală – Biserica, alături de comunitățile marginalizate. Vineri, 13 octombrie, de la ora 15, e rândul poeziei. Iubitorii cuvintelor rimate vor fi părtași la ediția a 44-a a Serilor de poezie de la Desești, încununate cu Marele Premiu “Nichita Stănescu”. Duminică, 15 octombrie, lumea satului, dar și a orașului, va fi în jurul bisericii monument UNESCO, cinstind hramul Sfintei Paraschiva. Apoi, de la ora 16, va fi vernisajul Expoziției de pictură, cu lucrări realizate în Taberele de Artă și Solidaritate, care au împlinit două decenii de trăire sub semnul culorii, frumosului și solidarității. Spectacolul oferit de minunații Coconi ai Deseștiului, al Feciorilor și Fetelor de pe Mara va fi întregit de un regal folcloric, susținut de invitatul lor special – Ansamblul Național Transilvania (director Iuliana Dragoș), de la ora 16,30, va încheia trei zile de armonie și bucurie.
Fiindcă trăirea sărbătorilor în lumea satului are o puternică încărcătură simbolică, perpetuată prin vreme. Mai ales în aceste vremuri avem nevoie de sărbători, avem nevoie să fim împreună, iar poezia, credința, tradițiile ne cheamă să fim împreună. Vă așteptăm cu drag la Sărbătorile Deseștiului!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.