Școala din Cvasnița este reabilitată

0
33

Au început lucrările de reabilitare la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cvasnița (Poienile de Sub Munte), primarul Alexa Chifa anunțând că proiectul are drept scop aducerea la standarde moderne a facilităților educaționale și reducerea costurilor asociate întreținerii clădirii.
S-au efectuat mai multe etape ale procesului de reabilitare pentru această unitate de în­vă­țământ, având un accent deosebit pe îm­bu­nă­tățirea izolației termice și a acoperișului.
„Până în prezent, la această unitate de în­vă­ță­mânt, s-a înlocuit învelitoarea din țiglă cu tablă amprentată (astereală nouă, înlocuirea căpriorilor unde a fost necesar, folie anticondens, contrașipci și șipci); s-a realizat termoizolarea tavanului (grinzi, termoizolație de 20 cm, folie anticondens și OSB). Totodată, s-a efectuat izolația exterioară cu vată minerală și tencuială decorativă și au fost montate geamurile din aluminiu tripan cu barieră termică. Această reabilitare termică aduce condiții decente de studiu și reduce costurile de întreținere”, a subliniat primarul Alexa Chifa.
Primarul Alexa Chifa a subliniat importanța proiectului, afirmând că această reabilitare termică va crea nu doar un mediu propice de studiu pentru elevi, ci și condiții optime de muncă pentru profesori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.