Cavnicul supralicitează! Galerie de mină cu refugiu antiatomic, de vizitat cu trenulețul? (vezi video)

1
5089

După toate realizările din zona schiabilă a Cavnicului, edilul Vladimir Petruț revine cu încă o bombă. Deasupra zonei unde s-a construit, a descoperit o gură de mine. Aparte.
„De aici a plecat aurul ce se găsește în Banca Națională a României, cică de aici se alimenta topitoria, masiv, de aici provine 15% din rezerva BNR, se spune. E galeria Ferdinand. A fost închisă, are rezerve și filoane conservate. Noi lucrăm acum să deschidem pentru acces public, al turiștilor. Am vrea să facem un traseu cu un trenuleț…de aici este galeria până în centrul orașului. Și chiar nu-i inundată” – spune Vladimir Petruț.

Dar vor fi două trasee de trenuleț, aflăm!
“Nu, nu, nu e trenulețul pentru DinoParc. Acela va fi altul, de la parcare spre Dino Parc. Ăsta va fi mai micuț, Suntem în tratative să trecem pe noi galeria, să intrăm cu proiect prin care să putem vizita galeria. Mai mult, cam la 2 kilometri în galerie, este o încăpere uriașă ce poate adăposti 30.000 de oameni, ea a fost gândită să fie adăpost antiatomic, am înțeles. Acolo vom face un restaurant” – a mai spus primarul.
Interesant, mai că-ți vine să te furișezi înăuntru, să arunci un ochi, mai ales că ne dă cu virgulă: pentru 30.000 de oameni ar trebui să fie spațiu cam de 6 terenuri de fotbal. De unde fireasca întrebare: “Ați fost înăuntru, domnu’ primar?”/Da. Prin altă parte, nu vă spun”… Curiozitatea noastră rămâne. Abia așteptăm să vedem minunea!

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.