Piața agroalimentară din Sighetu Marmației își schimbă „fața”

0
156

Proiectul de revitalizare a pieței agroalimentare locale este pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 30 ianuarie, când va fi supus aprobării aleșilor studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai proiectului.
Amenajarea acestui obiectiv cu funcțiunea de piață agroalimentară face parte din strategia de dezvoltare durabilă privind serviciile și spațiile comerciale propuse, conforme cu standardele europene actuale, dar și cu reglementările din Regulamentul Local de Urbanism aferent PUG-ului localității.
În acest sens, se propune realizarea unui spațiu adecvat desfășurării activităților de comerț agroalimentar, astfel încât micii producători din zona să-și poată comercializa produsele într-un mod organizat și controlat.
Noua piață agroalimentară va avea în componență 7 clădiri, destinate utilizării în funcție de specificul activității de comerț desfășurat: cafenea/snack bar, clădire administrativă și comercială, măcelării și spații de depozitare, lactate și gelaterie, panificație și grupuri sanitare, module pentru legume fructe, respectiv flori și arbori tip “hală metalică” parțial deschisă, cu posibilitatea de închidere cu panouri culisante, cu rame metalice și policarbonat, cu regim de înălțime P+M, P+E sau P. Se propune, de asemenea, asigurarea locurilor de parcare pe strada Mihai Viteazu și amenajarea unei platforme betonate acoperite pentru pubele și amenajare spații verzi.
Fiecare clădire va fi dotată cu mobilier și utilată conform specificului activității desfășurate (frigidere, vitrine frig pentru prezentare, mese și scaune etc).
În vederea acoperirii unei părți din consumul de energie electrică, se propune echiparea obiectivului cu o instalație de producere a energiei electrice din sursă solară fotovoltaică cu o putere instalată de 23 kW. Durata de realizare a investiției este de 30 luni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.