Selgros, amendat cu 25.000 lei de către Protecţia Consumatorilor

0
100

Mai multe abateri au fost descoperite de comisarii de la Protecţia Consumatorilor Maramureş la operatorul economic Selgros Cash & Carry SRL, cu punct de lucru în localitatea Baia Mare.
Ca urmare a deficienţelor constatate, au fost retrase definitiv de la comercializare, produse alimentare neconforme în valoare de 5.000 lei. De asemenea, s-au aplicat 8 amenzi în cuantum de 25.000 lei.
Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş au găsit la vânzare produse cu termen de valabilitate expirat, produse congelate (carne de pui, ficat, pulpe pui, etc) cu ambalaj deteriorat/cu arsuri de decongelare, produse din carne cu lichid sangvinolent în exces, ouă depreciate. De asemenea, s-a descoperit comercializarea de ceapă roșie cu calibru mai mic decât cel declarat. Operatorul economic nu a respectat nici prevederile legale ce țin de promoțiile la produse. Astfel, erau vânduţi papuci de casă la promoție, fără respectarea prevederilor legale privind comercializarea produselor supuse promoțiilor, jucăriile comercializate la preț re­dus prezentau ambalaje deteriorate. S-au găsit şi produse electrice cu certificat de garanție neactualizat.
Marfa neconformă, identificată în timpul controlului, a fost predată unei firme autorizate în vederea distrugerii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.