Primăria Baia Mare are peste 80 milioane de lei datorii!

0
266

Viceprimarul cu atribuții de primar al Băii Mari a făcut publice mai multe informații exacte privind sumele datorate de administrația locală, la finele anului 2023. Situația nu este tocmai bună…
Astfel, potrivit spuselor viceprimarului Doru Dăncuș, municipiul reședință de județ are datorii de circa 80 milioane de lei și pentru mai bine de jumătate din această sumă s-a reușit eșalonarea plăților către furnizori.
“În ceea ce privește datoriile, situația reală, în acest moment, fără a da curs interpretărilor venite din spațiul public unde se tot lansează diverse ipoteze, arată astfel: la finalul anului 2023, Baia Mare avea puțin peste 80 de milioane de lei datorie. Aceste datorii erau compuse din 47 de milioane de lei restanțe pe care noi le-am eșalonat cu furnizorii care au dorit, fapt pentru care le mulțumesc; 29 de milioane de lei față de furnizori care nu au dorit eșalonare, respectiv în jur de 9 milioane de lei facturile curente, care sunt încadrate la datorii, dar nu sunt nici măcar în perioada de scadență. Datoriile eșalonate nu se regăsesc în evidențele de pe diverse site-uri consultate de jurnaliști, nici pe site-ul municipiului Baia Mare, dar ele există. Presiunea pentru bugetul anului în curs nu este atât de mare, din moment ce am reușit să facem aceste protocoale de eșalonare cu majoritatea agenților economici, care au înțeles demersul nostru. Am reușit în prima lună a acestui an să ne ținem de protocolul asumat față de toți agenții economici care au acceptat eșalonarea și îmi doresc să putem continua la fel. Asta înseamnă că vom reuși să credibilizăm relația contractuală între autoritatea locală și agenții economici”, a declarat Doru Dăncuș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.