Investitori în parcuri fotovoltaice curtează Târgu Lăpuș!

0
288

Cu ani în urmă, atunci când începea pasiunea pentru ecologie și mediu, primarul Mitru Leșe făcea proiecte pentru câmp de panouri fotovoltaice, cu mult înainte ca acestea să devină o modă sau o realitate. Nu s-a concretizat, era mult prea repede.

Zilele trecute, edilul Leșe a primit o delegație a unor investitori interesați de suprafețe mari de teren pentru panouri fotovoltaice.
„Le-am arătat disponibilitate și interes. Le-am sugerat terenuri private, cam 10 hectare, dar le-am arătat și pășunea noastră Vârtoape, unde avem 100 de hectare” – ne spune el.
Pe de altă parte, orașul nu este la prima aventură de gen. Reamintim c-au fost printre primii care au implementat proiecte de Mediu pentru panouri fotovoltaice pe instituțiile publice. Randamentul lor s-a dovedit a fi superior așteptărilor, au trecut de 60% “energie verde” de la panourile montate pe spital sau pe centrul medico-social.

De asemenea, Târgu Lăpuș este campion de necontestat în colectarea selectivă a gunoaielor (60-70% grad de selectare), ba chiar în valorificarea lor, anii trecuți primeau la schimb materiale cu care construiau propriile sisteme de pubele casetate.
La fel, mult înainte ca să se vorbească în țară de “insule ecologice”. Și tot Târgu Lăpuș a fost primul care a cumpărat un tocător de crengi și a curățat marginile de drum, pășuni, liziere de păduri, iar cu tocătura au alimentat centralele pe lemn/rumeguș de la mai multe instituții din oraș.
Cât despre pretențiile investitorilor, ele sunt simple, terenuri cât mai întinse, cu poziție spre est-vest. Iar orașul lăpușean a făcut oferta pe loc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.