„Revitalizarea” parcului Dacia a stârnit critici în rândul băimărenilor

2
580

După ce autoritățile locale au anunțat că se caută finanțare pentru revitalizarea parcului Dacia din Baia Mare, unii băimăreni au reacționat negativ. Pe rețelele de socializare s-a făcut apel la solidaritate și mobilizare împotriva planului de modernizare a parcului Dacia, prezentat de reprezentanții Primăriei Baia Mare.
„Având în vedere demersurile anterioare de presupuse reamenajări și toaletări (cel mai recent exemplu fiind cel de pe malul Săsarului), se prefigurează o nouă condamnare la moarte a unor arbori și arbuști frumoși și sănătoși (nu bătrâni și bolnavi, așa cum se argumentează des). Arborii bătrâni sunt huburi de biodiversitate, sunt sursă de aer curat și umbră pe care municipalitatea le elimină încet din peisajul tot mai puțin verde al municipiului Baia Mare. Spațiu verde nu înseamnă săpături invazive peste care se plasează ulterior gazon, bănci, dale ieftine și corpuri de iluminat invazive. Spațiu verde înseamnă cu totul altceva, potrivit oricăror definiții și tendințe. Prin urmare, solicit să nu mai fie omisă etapa de consultare publică în asemenea proiecte demarate de Primărie și solicit ca pentru fiecare arbore sau arbust care urmează să fie tăiat, să se aducă argumente științifice, nu politice”, se spune în mesajul băimărenilor.

2 COMENTARII

  1. Subscriu acestei inițiative civice. Așa s-a întâmplat și cu teii de pe Unirii, de lângă hotel Mara. A cui a fost ideea cu uniformizarea copacilor din oraș?

  2. ”revitalizare”. merge dorel cu drujba si taie tot, ramane un ciot. se betoneaza si se pune kitsch. parcul ala nu are nevoie de revitalizare. eventual curatenie generala, reparat banci, plantat copaci noi. dar nah, trebe ceva contracte cu prietenii conducerii, sa mai sifonam cateva milioane de lei, ca doar nu e inglodata primaria in datorii.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.