Jandarmii au fost implicaţi în mai puţine spectacole cultural-artistice în 2023, dar în mai multe proteste

0
18

Un an „fierbinte” în privinţa protestelor a fost 2023. Astfel, jandarmii maramureşeni au fost implicaţi anul trecut în mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestările de protest în comparaţie cu anul anterior. De la 10 misiuni de acest gen, în 2023 s-a ajuns la 20 de misiuni. În schimb, a scăzut implicarea jandarmilor la acţiunile cultural-artistice, pentru că nu au mai fost organizate atâtea spectacole. O diminuare a misiunilor jandarmilor s-a înregistrat şi în cazul vizitelor oficiale, dar jandarmii maramureşeni se aşteaptă ca 2024 care este an electoral să fie unul mai „acid” în privinţa vizitelor de la centru.
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Maramureş a executat anul trecut, 1.090 de misiuni de asigurare a ordinii publice faţă de 1.002 misiuni înregistrate în 2022, înregistrându-se o astfel de creştere cu 8%. În mediul urban a fost semnalată o creştere cu peste 14% a misiunilor de ordine publică în care au fost implicaţi jandarmii, în timp ce în mediul rural au scăzut acţiunile jandarmilor, de la 60 de misiuni la 44.
Raportul de activitate al jandarmilor a mai evidenţiat că au crescut solicitările de asigurare a ordinii publice la proteste şi la activităţile sportive. În timp au fost mai puţine misiuni la manifestările cultural-artistice, la cele religioase şi în cazul vizitelor oficiale.
Pe timpul adunărilor desfăşurate în spaţiul public, în anul 2023, au fost înregistrate situaţii de nerespectare a prevederilor legale, sens în care au fost sesizate organele de urmărire penală cu privire la săvârşirea a două fapte de natură penală, cu una mai mult decât în anul precedent. De asemenea, au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.650 lei, în scădere cu 5,8% faţă de 2022.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.