În Baia Sprie, zeci de hectare ocupate abuziv de REMIN și alte zeci blocate în instanță

0
329

Fosta Regie a Minelor ocupă zeci, poate sute de hectare de teren în Maramureș, inutil. Nu le folosește, nu le dă comunităților, dar nici nu plătește taxe și impozite pe ele, astfel încât s-au adunat milioane de lei pe fiecare UAT! Baia Sprie este un caz special, unde nu e doar teren ocupat, ci și teren blocat degeaba, din orgolii mărunte.
“Numai cu flotația centrală ne ocupă 40 de hectare de teren, perfect ar fi pentru un parc industrial. Apoi, sunt minele Baia Sprie, Șuior, apoi flotația Baia Sprie, alte zeci de hectare. Dar peste toate, în zona flotației centrale, dincolo de gard, cum ar veni spre fosta bază Foremar, noi avem zece hectare de teren pe care le-am intabulat, iar REMIN care nu l-au avut niciodată, ne-a blocat în instanță!” – spune Alin Bîrda, primarul orașului Baia Sprie.

Aflăm însă de la alți edili că s-au făcut promisiuni ferme pentru acest an (sperăm nu doar electorale…) pentru deblocarea situației, spargerea bubei și retrocedarea spre comunități a terenurilor și chiar a clădirilor, deși mare parte din clădiri sunt degradate major, iar terenurile, cele din flotații și de sub iazuri și halde, așijderea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.