Dosare puţine, soluţionate la Legea 123 în Sighetu Marmației

0
35

Doar 9 dosare din 374 au fost soluţionate până acum la Legea 123. Rezultatul aplicării actului normativ în domeniul fondului funciar a fost prezentat de primarul municipiului.
Din totalul de aproape 400 de dosare depuse de cetăţeni, o parte au ajuns la Comisia Judeţeană, însă puţine au fost şi soluţionate.
”În baza Legii 123/2023 pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, deținătorii terenurilor sau moștenitorii acestora care nu s-au înscris în cooperativa agricolă de producție, nu au predat sau nu li s-au preluat de către stat terenurile prin acte translative de proprietate, au avut posibilitatea să depună dosare pentru reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate, până la data de 18 noiembrie 2023. În acest sens, la Primăria Municipiului Sighetu Mar­mației au fost depuse 374 dosare, din care 83 au fost trimise la Instituția Prefectului, respectiv la Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor. Din acestea 9 au fost soluționate. 291 de dosare se află în procedura de analiză la Comisia locală pentru aplicarea legilor fondului funciar Sighetu Marmației, urmând a fi soluționate în cel mai scurt timp posibil” – a explicat primarul Vasile Moldovan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.