Provocare pe simeze, lansată de Dorel Petrehuş: Cine suntem?

0
81

La Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor a avut loc, în această săptămână, vernisajul expoziţiei de pictură „Cine suntem? Am fost, odată” a artistului Dorel Petrehuş.
“Expoziția personală a artistului plastic, pictorul Dorel Petrehuş, «Cine suntem? / Am fost, odată!», reprezintă atât o întrebare, cât și o afirmație. Creația artistului se naște și se construiește mereu pe întrebări, căutări, incertitudini, dar ceea ce rezultă din aceste permanente chestionări cu sinele, devine o exclamație. Pictura lui Dorel Petrehuș se situează între spațiul bidimensional creat din contraste cromatice și contraste de factură structurate pe materiale prezente în cultura spațiului tradițional maramureșean, mai precis Țara Lăpușului unde s-a născut artistul, dar și din Țara Oașului”, a explicat conf. univ. dr. Laura Ghinea, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Baia Mare.
De altfel, Dorel Petrehuş se dovedeşte a fi mereu preocupat de cultura populară, chiar dacă elementele experimentale nu lipsesc din arta sa. „Această aculturație este resimțită în toată creația pictorului prin tematică, abordarea materialelor și crezul ce le susține. Tridimensionalitatea și experimentalul se regăsesc și în pictobiectele realizate de artist, iar preocuparea pentru cultura populară a făcut parte tot mereu din viața muzeografului Dorel Petrehuș”, a completat conf. univ. dr. Laura Ghinea. Expoziția va putea fi vizualizată pe simezele Galeriei Hollósy până în 30 martie 2024. Programul de vizitare este de miercuri până vineri, între orele 10-18, iar sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 12-20.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.