Victorie importantă pentru România la Congresul PPE de la București!

0
71

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: „Adoptarea în unanimitate a Manifestului electoral al Partidului Popular European, document ce prevede ca fiind necesară admiterea deplină și cât mai curând posibilă a României la spațiul Schengen, reprezintă un motiv de bucurie. Sunt mândru că am fost prezent la lucrările Congresului PPE de la București și la luarea acestei decizii care va influența viitorul nostru ca țară.”
În perioada 6-7 martie 2024, la București, a avut loc Congresul Partidului Popular European (PPE), cu participarea a 2000 de populari europeni din 44 de țări și în prezența a 13 șefi de state și guverne din Uniunea Europeană. Reuniunea a fost organizată de Partidul Național Liberal membră a familiei populare în parteneriat cu Partidul Popular European. La lucrările Congresului PPE au participat șefii de state și de guverne, președintele PPE Manfred Weber, președinții de partide din partea PPE, președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European Roberta Metsola și comisarii europeni care fac parte din familia politică a PPE.
Popularii europeni au aprobat, la evenimentul din București, strategia privind alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European și de­semnarea principalului candidat pentru șefia Comisiei Europene, participanții acceptând înscrierea Ursulei von der Leyen în competiția pentru alegerea candidatului PPE la funcția de președinte al Comisiei Europene.
Partidul Popular European (PPE) a fost fondat în 1976 de către partide occidentale, de orientare creștin-democrată și anti-comuniste, având ca valori fundamentale apărarea dem­nității umane, libertatea și responsabilitatea, egalitatea și justiția, solidaritatea și principiul subsidiarității, gruparea politică fiind angajată în apărarea libertății religioase din întreaga lume. Printre obiectivele majore ale Partidului Popular European se numără promovarea democrației reprezentative, separarea puterilor și statul de drept, drepturile omului, lupta împotriva oricărei forme de totalitarism, dezvoltarea economiei sociale de piață bazată pe libertate, responsabilitate și corectitudine.
Manifestul „Europa noastră, o casă bună și sigură pentru popoarele noastre”, adoptat la București un document politic care mai prevede ca obiective majore securitatea europeană și siguranța economică a tuturor statelor de pe continent, fapt posibil prin crearea cadrului legislativ necesar pentru crearea a două noi funcții cheie în cadrul Comisiei Europene, unul de comisar european pe securitate și apărare și unul de comisar pentru IMM-uri, dovadă a faptului că o Uniune Europeană competitivă trebuie să susțină antreprenorii, tinerii și fermierii .
În cadrul lucrărilor a fost adoptat în unanimitate, inclusiv de Austria, ca parte a manifestului electoral al Partidului Popular European 2024 faptul că: “Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil”.
În cadrul Congresului PPE, a fost aprobată ca parte a strategiei și extinderea UE care vizează nu doar Ucraina, Republica Moldova și Georgia, ci și Balcanii de Vest, dovedind angajamentul ferm al UE pentru consolidarea și extinderea valorilor europene în regiunea noastră.
“Alături de colegii mei senatori și deputați, de europarlamentari, miniștri liberali și de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, am fost mândru să particip la lucrările Congresului PPE de la București, eveniment care marchează cu siguranță preludiul victoriei familiei politice populare, la alegerile europarlamentare din acest an” – a concluzionat senatorul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imu­nități și validări a Senatului României.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.