Vizita de lucru a delegației Consiliului Județean la Ambasada Statelor Unite ale Americii la București aduce noi parteneriate care întăresc relațiile de prietenie și susțin dezvoltarea economică a Maramureșului

0
62

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a avut miercuri, 6 martie 2024, o vizită de lucru la Ambasada Statelor Unite ale Americii la București. Excelența Sa, Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România, alături de doamnele Toumil Reza Allen, ofițer economic, Ambasada SUA; Laura Gimenez, ofițer comercial, Ambasada SUA și Dana Stănescu, specialist economic – Ambasada SUA au primit delegația Maramureșului din care au făcut parte și Gheorghe Paul Szaniszlo, șeful Serviciului Diaspora și Relații Internaționale și Daniela Stamatoiu, directorul Aeroportului Internațional Maramureș.
„Îi mulțumesc din suflet Excelenței Sale Kath­leen Kavalec, ambasadorul SUA în România, pentru ospitalitate, dar mai ales pentru sprijinul constant și parteneriatul solid. Avem certitudinea unor noi parteneriate care întăresc relațiile de prietenie și susțin dezvoltarea economică a Maramureșului, fapt care ne onorează.
Ne-am simțit ca acasă la Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și sunt recunoscător pentru asta. În curtea ambasadei este expusă o poartă maramureșeană sculptată de meșterul Toader Bârsan din Bârsana, iar asta mi se pare cel mai frumos gest de apreciere și prietenie!” – Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.
În cadrul întâlnirii, județul nostru a fost invitat să participe la două evenimente economice majore, unde vor fi prezenți investitori americani interesați să se dezvolte în România. Este vorba despre “Select USA”, care se va desfășura la Washington DC în perioada 23-26 iunie, respectiv la Romexpo, în București, în perioada 9-10 mai. 17 companii din SUA vor avea o misiune economică pentru a căuta locuri unde să investească în România.
„Cu certitudine, vom fi acolo să prezentăm opor­tunitățile pe care le pu­tem oferi în Maramureș! În ultimii doi ani, am reușit să avem o reprezentare excelentă a Maramureșului în SUA. La Washington D.C., în cadrul evenimentului cultural organizat de Ambasada României în SUA – Weekend Românesc pe Wharf, Maramureșul a fost singurul județ prezent din țara noastră. Am avut onoarea să promovăm valorile și cultura maramureșeană și să reprezentăm cu cinste țara noastră. Evenimentul cultural are loc anual în săptămâna în care se celebrează semnarea Parteneriatului Strategic SUA-România, 11 iulie” – Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.
Anul trecut, în cadrul delegațiilor economice desfășurate în Florida, Washington și New Jersey, președintele administrației județene a stabilit relații cu cele mai importante companii din SUA, care au filiale și în România, Camere de Comerț și Banca Mondială. În perioada următoare va fi semnat primul acord dintre Camera de Comerț și Industrie Maramureș și Camera de Comerț și Industrie New Jersey.
„Îmi doresc să sprijinim maramureșenii care vor să se întoarcă acasă. Deja există această tendință, a întoarcerii acasă, iar toate eforturile noastre, la nivelul administrației județene, de a oferi locuri de muncă bine plătite, acces la educație, sănătate și infrastructură modernă vin să îi susțină și pe ei.
Pe lângă cele șapte parcuri industriale, construim un campus pentru învățământ dual care să susțină nevoile elevilor, să ofere dotări moderne, iar pe viitor vom implementa și un program de burse pentru elevii care doresc să rămână în Maramureș.” – Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.
Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.