Bani pentru construcția de campusuri școlare rurale

0
54

Ministerul Educației anunță deschiderea liniei de finanțare „Schemă de granturi pentru construcția de campusuri școlare rurale”.
Prin înființarea consorțiilor școlare rurale se urmărește “dezvoltarea unei infrastructuri educaționale moderne, care să cuprindă săli de curs, laboratoare, cabinete școlare, ateliere de practică, spații de luat masa, spații de lectură etc. pentru elevii din localități apropiate. Pentru dezvoltarea acestui tip de infrastructură, este necesară cooperarea teritorială la nivel microregional între actorii relevanți pentru educație”.
Consorțiile școlare rurale înființate în comunități care se află în zone defavorizate au prioritate în obținerea finanțării și vor primi punctaj suplimentar.
“Clădirile nou construite vor respecta solicitarea privind necesarul de energie primară cu cel puțin 20% mai mic decât cerința pentru clădirile al căror consum de energie este aproape egal cu zero (NZEB), ceea ce se va asigura prin certificate de performanță energetică” – se mai precizează în proiect.
Alocarea financiară totală a apelului de proiecte este de 29,97 milioane euro, valoare eligibilă PNRR, fără TVA. Proiectele se vor depune exclusiv în platforma PNRR. Data limită pentru depunerea proiectelor: 8 mai, ora 17.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.