Burse de reziliență pentru elevi, acordate în premieră

0
25

Ministerul Educației a lansat în consultare publică metodologia de acordare a burselor școlare. Din anul școlar viitor va fi acordată o nouă bursă, de 300 de lei pentru elevii care obțin media peste 7. Este vorba despre bursa de reziliență, despre care ministrul Educației, Ligia Deca, afirmă că „îi motiva pe elevii care au în acest moment rezultate medii, să progreseze”. Practic, vor primi aceste burse de reziliență elevii care au medii între 7 și 9,50, dar care, în același timp se încadrează în 30% dintre primii elevi ai clasei care au medii între 7 și 10.
Același document mai prevede că bursele de merit se acordă elevilor care au cel puțin media 9.50. Bursa de excelență, bursa de merit, bursa de reziliență sau bursa tehnologică sunt acordate doar elevilor care au obținut media 10/calificativul foarte bine la purtare la finalul anului școlar anterior. În situația în care elevii acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună, nu primesc bursa de excelență, bursa de reziliență, bursa de merit, bursa socială, bursa tehnologică, după caz, pentru luna respectivă.
În anul școlar 2023-2024, elevii primesc bursa de excelență și bursa de merit, indiferent de numărul de absențe, potrivit metodologiei. Elevii care acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună nu primesc bursa socială pentru luna respectivă.
În noua metodologie au fost incluși noi beneficiari de bursă socială: elevii cu afecțiuni oncologice și/sau cronice școlarizați, pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni, în cadrul „Școlii din Spital” sau la domiciliu, precum și elevii reintegrați în unitatea de învățământ la care au fost înmatriculați anterior, după o perioadă de spitalizare mai mare de 4 săptămâni.
Cuantumul burselor va fi următorul: bursă de excelență olimpică (I și II), bursa de merit – 450 de lei/lună; bursa de reziliență – 300 de lei/ lună; bursă socială; – 300 de lei/ lună; bursă tehnologică – 300 de lei/lună.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.