Se extinde ajutorul de 2.000 lei pentru trusoul nou-născutului

0
25

Guvernul a adoptat o OUG care extinde programul de ajutor financiar pentru tinerele mame aflate în situații defavorizate și mamele minore.
Totodată, mamele cu copii bolnavi sunt scutite de plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical. Acestea vor primi un ajutor financiar în valoare de 2.000 lei, acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut.
Mamele vor putea cumpăra cu banii primiți produse specifice trusoului pentru nou-năs­cuți.
”Este o formă de sprijin de care au beneficiat mamele aflate în situații defavorizate în cursul anului trecut. Avem și un cuantum: 13.548 de trusouri au fost susținute de către stat prin acest mecanism. Acest program este extins prin Ordonanța de Urgență adoptată astăzi și pentru perioada 2024 – 2027. Bugetul total destinat acestui program este de 120 de milioane de euro, fonduri disponibilizate pentru România prin Programul Operațional de ajutorare a persoanelor dezavantajate” – a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Aceeași ordonanță a fost amendată în ședința de Guvern pentru a include și o măsură socială de ordin medical, mult așteptată, și anume scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul gravidelor, al mamelor cu copii bolnavi, al pacienților cu afecțiuni oncologice și pentru cazurile de urgență.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.