Inclusiv tabără în construcție, la Cornu! Ajutor via SUA pentru tinerii studioși dar săraci, la Dragomirești

0
75

Gesturile mari, imense sunt uneori ascunse vederii, dacă nu le fac politicieni sau oameni din instituțiile publice. De aceea aflăm mai greu de ele, dar le promovăm cu drag când le descoperim. În orașul Dragomirești, o fundație pornită de un fiu al obștei, plecat în SUA în anii 80, oferă burse de studiu tinerilor din familii sărace, dar cu rezultate bune la învățătură.
Edilul orașului, Vasile Țiplea, ne spune că fundația “Vlad Aurel Apetri” a făcut un fond într-o bancă, din a cărui dobânzi se dau burse copiilor amintiți, fără ca fondul cu pricina să fie atins. Mai mult, la acest moment se construiește la Cornu, pe Valea Prahovei, un spațiu de cazare pentru ei, pentru copii, pentru a beneficia de vacanțe gratuite. Construcția se ridică încet, cu aportul lor, al tinerilor, al părinților, care pe timp de vară merg și construiesc cu mâinile lor! Cu primar în frunte, cu ceaunul aferent, cu corturi, dragomireștenii merg și construiesc o casă cu dormitoare la etaj, pentru copii, pentru viitor! Dar cine este Vlad Aurel?

„A fost luptător anticomunist, a primit 6 ani de închisoare în vremea aceea, pentru că s-a opus comunismului. Un frate al său a murit pe front în al Doilea Război Mondial, un altul a fost împușcat de Securitate. La ieșirea din închisoare, în 1980, a emigrat în Statele Unite. Este inginer chimist, a contribuit la stația de epurare a apelor uzate din New York. Acum are 93 de ani și a spus că anul acesta va reveni definitiv aici, acasă, la Dragomirești”, ne spune primarul orașului. Fundația a susținut 16 copii în 2023 și 24 de copii în 2022, cu burse. Același personaj a susținut financiar monumentul eroilor anticomuniști și al eroilor din războaie, montat în fața școlii din centrul orașului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.