Cătălin Cherecheș a fost transferat la Aiud și i s-a redus pedeapsa de închisoare cu un an

2
269

Sâmbătă, 13 aprilie, Cătălin Cherecheș a fost transferat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Aiud. La Rahova, fostul primar a fost în carantină după ce autoritățile germane au fost de acord cu extrădarea în România pentru a-și executa pedeapsa de 5 ani de pușcărie pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.
La Aiud va mai avea de executat pedeapsa rămasă de aproximativ 4 ani de închisoare. Aici va beneficia de condiții de pușcărie la standarde europene.
Pe 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheș a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Cu puțin timp îna­inte de pronunțarea sentinței, Cherecheș a fugit din țară prin vama Petea cu un taxi, folosind un act de identitate al unei rude apropiate. Ulterior, a fost prins de polițiștii germani în Augsburg și arestat, fiind adus în România în luna martie și încarcerat la Penitenciarul Rahova.
VINERI, 12 aprilie, Judecătorii Tribunalului București au admis o solicitare depusă de Cătălin Cherecheș și au dispus scăderea unui an din condamnarea de 5 ani închisoare, reprezentând perioada în care a stat în arest în timpul anchetei în anul 2016, dar și timpul petrecut într-un penitenciar din Germania (noiembrie 2023 – martie 2024), după ce a fugit din țară.

2 COMENTARII

  1. O precizare, in momentul de față e aceeași sentința doar ca i s-a dedus perioada în care a fost reținut și arestat preventiv și ulterior după condamnare

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.