Conductele de gaz din Baia Sprie ”trec” în subteran

1
251

Muncitorii continuă op­timizarea infrastructurii rutiere și pietonale, precum și a rețelelor de utilități din oraș, un mare câștig pentru comunitatea locală.
Delgaz Grid a început o serie de lucrări de înlocuire a conductelor de gaz și a branșamentelor aferente pe mai multe străzi din orașul Baia Sprie. Lucrările vor consta în trecerea în subteran a rețelelor prin montarea de conducte de polietilenă, material care are o durată de viață de 50 de ani, și eliminarea celor supraterane din metal, total inestetice și aflate într-o stare de degradare accentuată. Străzile pe care se vor înlocui rețelele sunt situate în partea de sus a orașului, alegerea fiind făcută ținând cont de vechimea și starea acestora.
Delgaz este responsabilă și de refacerea zonelor de intervenție, fără străzile cuprinse în proiecte de reabilitare (Avram Iancu, Lacului și trotuare str. Săsar). Concret, se va interveni pe ”pachete” de străzi: Avram Iancu, Lacului, 23 August, Săsar, Gutinului, George Coșbuc – parțial, Ștefan cel Mare, Olarilor – tronson 1 – primul pachet. Minerilor, Dealul Minei, Ghioceilor, Nicolae Bălcescu, Nicolae Iorga, Boczor Wolf, Dorobanților, Crișan, 1 Mai – al 2-lea pachet și Izlazului, Nucului, Magnoliei și Forestierului parțial – al 3-lea pachet.
Pe lângă lucrările de înlocuire, orașul beneficiază și de o extindere de rețea pe str. Colonia Eliberării. Aici, locuitorii vor avea parte, după o îndelungă așteptare, de racordarea gospodăriilor la rețeaua de gaz metan.
De asemenea, este în faza de proiectare înlocuirea conductelor și branșamentelor de presiune redusă pe străzile Câmpului, Plevnei, Ignișului și Crinului.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.