Lansare de carte • Spectacolul inteligenței umane, la Biblioteca județeană

0
31

Joi, 18 aprilie, de la ora 17, la Biblioteca Județeană Petre Dulfu, VIORICA PÂRJA vă invită la lansarea cărții “Spectacolul inteligenței umane”, Editura Napoca Star, 2024.
Sunt alături de autoare: prof. dr. Teodor Ardelean, conf. univ. dr. Ioan Mircea Farcaș, conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea.
SPECTACOLUL INTELIGENȚEI UMANE! O carte despre excelență și profesioniști. Destine mereu în căutarea a ceva ce definește OMUL și rostul lui. 16 biografii, 16 tipologii, un zbor în­drăz­neț spre visuri, la unii împlinite, la alții, sigur, vor deveni realitate. Pentru că există mintea, știința, curiozitatea, perseverența, tenacitatea, imaginația, credința, oportunită­țile care apar. Destine între 12 și 87 de ani, cu idei, cu știință, cu creativitate, cu idealuri frumoase, care le-au permis deschiderea spre lume. În lumea mediocrității de astăzi, oameni precum interlocutorii mei trebuie să fie ascultați și cunoscuți. În lumea civilizată, elitele sunt parte integrantă a națiunii și acceptate ca fiind cele care creionează destinul național.
Nu există formule miraculoase pentru succes, ci muncă, pasiune, dăruire. Competiția e mereu cu tine, în profesie trebuie să dăruiești din tine, pentru a putea împlini satisfacția personală și aprecierea socială.
SPECTACOLUL INTELIGENȚEI UMANE – cu acad. Maria Magdalena Zaharescu; prof. dr. ing. Ștefan Marinca; prof. univ. dr. Ion Petreuș; conf. univ. dr. Marinel Kovacs; prof. Ioan Petruț; dr. Simona Petruț; arh. Christiana și Mihai Pienescu; prof. univ. dr. Nicolae Suciu; inegalabila Maria-Casandra Hauși; eseistul Ion Papuc; pictorul-scenograf Vasile Jurje; dr. Corina și Călin Terțan; olimpicul Mihnea Alex Tuș; studentul la Oxford Traian Tuș –   înseamnă, totodată, nevoia de a privi în urmă, dar și îndrăzneala de a intui lumea de mâine. Și inteligența de a-i reda frumusețea, prin  știință, muzică, arhitectură, cuvânt sau culoare.
Le mulțumesc celor care se regăsesc în Spectacolul inteligenței umane! O carte plină de emoție, de știință, de talent și pasiune. Iar tu, autor de carte, e bine să crezi că este o măsură în toate. Câtă bucurie dăruiești, atâta bucurie primești!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.