După alegeri • Ce au declarat primarii învingători, dar și unii perdanți…

0
251

• Alegerile locale s-au încheiat. S-a tras linie. Câștigătorii s-au bucurat, cei învinși se consolează cu ideea… Votanții, însă, așteaptă deja ce e mai bun de la cei cărora le-au dat votul! •

Iată ce au declarat, la cald, învingătorii, dar și unii învinși, la aflarea rezultatelor pentru funcția de primar.
Doru Dăncuș – PSD, noul primar ales al municipiului: „Baia Mare, împreună am câștigat! Am luptat împreună, am muncit împreună, am demonstrat împreună și am învins împreună! Dragi băimăreni, încrederea dumneavoastră îmi dă puterea și energia de a continua și de a demonstra că se poate! Nu avem nicio zi de pierdut. Nu avem timp de pauze. Ne întoarcem la treabă și, așa cum ne-am asumat, împreună, muncim pentru a face din Baia Mare orașul pe care ni-l dorim, orașul pe care îl merităm cu toții. Împreună, deschidem un nou capitol pentru Baia Mare, un capitol al dezvoltării!”
Vasile Moldovan – PSD, vechiul și noul primar al celui de-al doilea municipiu al județului, Sighetu Marmației, a fost scurt și concis în declarații: „Viitorul este sigur împreună!”
Vladimir Petruț – PNL a câștigat fără drept de apel un nou mandat de primar: „Victorie la Cavnic. Am învins! Căvnicarii au demonstrat încă o dată că faptele contează, nu vorbele! 50% +1 la Cavnic, atât la primar, cât și la consiliu. Mulțumesc tuturor căvnicarilor pentru această victorie! Mergem înainte și facem ce trebuie pentru Cavnic!”
Gheorghe Buda – PSD a fost, de asemenea, reconfirmat în func­ția de edil în orașul Șomcuta Mare: „Mulțumesc tuturor celor care l-au susținut și votat pe primarul Gheorghe-Ioan Buda, precum și echipa PSD. Suntem recunoscători pentru încrederea acordată. Rezultatul votului ne responsabilizează și ne dă puterea de a merge mai departe pentru a realiza toate lucrurile bune pe care ni le-am propus!”
Sebastian Alin Bîrda – PNL a rămas, de asemenea, în funcția de primar în Baia Sprie: „Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea acordată. Sunt onorat și emoționat de mobilizarea de care ați dat dovadă. Am câștigat azi prin voi un nou mandat de primar al Orașului Baia Sprie și-mi dau seama că acest vot de încredere copleșitor mă obligă să muncesc și mai mult și să confirm încrederea voastră. Mulțumesc echipei și partidelor partenere care m-au susținut și tuturor celor care au avut încredere în mine”.
Gabriela Tulbure – PSD va mai conduce încă 4 ani Primăria Seini: „Dragii mei seineni, vă mulțumesc din inimă, fiecăruia în parte, pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, dar și președintelui Gabriel Zetea și echipei PSD de la nivel local și județean. Majoritatea covârșitoare arată pentru a 4-a oară că aveți încredere în mine în Gabi Zetea și în echipa PSD. Continuăm împreună!”
Dumitru Marinescu – PNL rămâne și el încă un mandat la frâiele orașului Tăuții-Măgherăuș: „Vă mulțumesc pentru participarea la vot și pentru încrederea acordată! Rezultatul mă onorează și, în același timp, este un nou angajament în fața dumneavoastră. Vă asigur că, atât eu, cât și colegii din Primăria Tăuții-Măgherăuș suntem și vom fi receptivi la nevoile dumneavoastră, pentru a furniza servicii de calitate”.
Ion Sorin Timiș – PSD și-a păstrat fotoliul de edil la Borșa: „Succesul este suma eforturilor din ultimii ani, munca depusă în ultima lună de către o echipă unită. Îi mulțumesc fiecărui borșean care mi-a dat votul, dar și celor care au venit de peste mări și țări să voteze acasă pentru că au crezut în mine. Am câștigat alegerile, continuăm pe drumul cel bun pentru că avem mult de lucru”.

Au existat însă și învinși

Poate cea mai neașteptată înfrângere în bătălia electorală a fost la Recea, unde a câștigat Alexandru Ardelean (PNL). Iată ce a declarat Pavel Octavian – PSD, după ce nu a mai reușit obținerea unui nou mandat de primar al comunei: „Vă mulțumesc pentru acești 20 de ani în care m-ați creditat cu încredere și în care am făcut tot ce a stat în puterile mele să dezvolt comuna noastră! Azi, prin votul vostru, s-a ales o nouă conducere. Felicitări noului primar ales! Respect alegerea voastră și pot înțelege că nu am fost pe placul fiecăruia. Sper ca noua administrație să facă mult mai mult decât am făcut eu și să lucreze doar în interesul comunității. Rămân primarul vostru până la sfârșitul mandatului și apoi doresc mult succes noii administrații locale”.
Schimbări de primari au mai fost la Suciu de Sus, unde a câștigat Ionel Todoran (independent); la Petrova, noul primar fiind Gheorghe Grigore Palcuș – PNL; în Bocicoiu Mare – Mihai Boldan (AUR); la Băiuț unde a câștigat Krisztiana Mureșan-Bertoti (PSD) și la Asuaju de Sus unde a câștigat Vasile Dulf (PNL).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.