Poftiţi la Kis Pipa!

0
489

Deşi a fost renovat şi recompartimentat recent, din punct de vedere arhitectonic, imobilul din imagine arăta mai bine acum o jumătate de secol. Din vremuri de demult, aici era o berărie şi o cafenea, unde localnicii veneau la una mică. De aceea se şi numea ”Kis Pipa”.
De prin 1960, aici a funcţionat cantina socială a oraşului, iar în cealaltă jumătate de sală s-a înfiinţat o cantină cu autoservire. Tot aici, până prin 1993, se organizau petreceri de revelion sau nunţi.
Începând cu această săptămână, edificiul este împărţit în trei: aripa sudică a rămas pentru cantina socială a Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei locale, iar cealaltă parte este administrată de o asociaţie de asistenţă socială, care se va ocupa de restaurantul social ”KIS PIPA” şi de Centrul de zi pentru copii.
Aici, joia trecută, în parteneriat cu Primăria Sighet, Asociaţia Profesională  de Asistenţă Socială ASSOC a organizat un târg al structurii de economie socială în cadrul proiectului „Diversitate în economia socială”. Obiectiv principal: promovarea economiei sociale  ca instrument flexibil şi sustenabil pentru dezvoltarea economico-socială a resurselor umane şi crearea de locuri de muncă.  ”Structura de economie socială  desfăşoară activităţi de îngrijire, educare, recreere – şcolarizare, orientare şcolară şi profesională, sprijin şi consiliere şi oferă ca servicii meniul zilei de luni până vineri, un meniu vegetarian/de post zilnic, specialităţi, posibilitatea de a organiza petreceri private, team-buildinguri şi întâlniri de afaceri cu meniuri speciale”- ne spunea Alexandra CERB, manager Întreprindere Socială „Restaurant Kis Pipa”. Firma luminoasă  se va monta în aceste zile pe frontispiciu, urmând a se deschide oficial şi restaurantul cu 60 de locuri. Profitul realizat va fi reinvestit în Sighet, în acţiuni şi activităţi sociale, în sprijinul persoanelor cu nevoi speciale. Inclusiv, se are în vedere suplimentarea numărului porţiilor de mâncare la Cantina socială unde sunt, în medie, 100 de beneficiari zilnic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.