Băimăreanul Paul Rednic şi timişoreanca Roxana Lucaciu – campioni mondiali la dans sportiv

0
2245

Despre talentatul Paul Rednic, care face parte din Clubul de dans sportiv Rus-Team Baia Mare,  am vorbit pe malul Mării Negre cu tatăl lui. O însoţea pe Diana, sora lui Paul, la Festivalul Delfinul de Aur. Îmi spunea domnul Rednic despre performanţele extraordinare ale lui Paul, care face pereche cu Roxana Lucaciu din Timişoara. Ei sunt campioni naţionali, iar din  primăvara lui 2016, campioni europeni la categoria Youth Open, într-o competiţie cu peste 1400 de participanţi, din 13 ţări.

Şi acum, emoţia participării lor la Campionatul Mondial de Dans Sportiv.
Paul şi Roxana au plecat miercuri, alături de antrenorii lor, spre Japonia, unde se desfăşoară Campionatul Mondial de Standard Tineret, cu gândul să aducă în România titlul suprem. Cei doi fiind înaintea campionatului pe locul I în clasamentul World Ranking.
Zborul de la Londra a fost aventura vieţii lor. În loc să ajungă la timp în Japonia, avionul a făcut cale întoarsă după şase ore de zbor. Fără prea multe explicaţii şi cu multe supoziţii, într-o lume tot mai nesigură, pasagerii trezindu-se din nou pe Heatrow. Şi uite aşa, după două zile de călătorie, sportivii noştri au ajuns în ultima clipă, direct de la aeroport, la sala de concurs.
Le-au fost alături norocul, talentul, pasiunea pentru dans şi atitudinea de învingători. După o evoluţie impecabilă, uitând de oboseală şi emoţii, Paul şi Roxi au cucerit titlul de campioni mondiali.
Bravo, Paul! Bravo Roxana! Suntem mândri de voi şi de performanţa voastră. Felicitări antrenorilor şi părinţilor! Vă aşteptăm acasă, să ne povestiţi pe îndelete cum a fost în Japonia şi câtă muncă stă în spatele unui titlu naţional, european şi mondial.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.