Bebeluşi şi copii mai măricei într-o prezentare de modă inedită

0
891

Micuţi de doar câteva luni, copii mai mari, dar şi mămici creative şi vesele au fost modelele perfecte pentru o prezentare inedită organizată pe scena Colegiului de Arte din Baia Mare. Evenimentul, organizat în premieră în Baia Mare de Asociaţia „Work At Home Moms” a fost unul plin de culoare şi de farmec, încântând privirile spectatorilor. Rând pe rând, publicul a fost purtat prin diferite ritmuri: de la chansonettele franceze până la folclorul maramureşean. Totul a fost în acord cu ţinutele vestimentare scoase la rampă de mămicile care le-au realizat cu multă pasiune. Atmosfera a fost una pe măsură şi pe holul Colegiului de Arte din Baia Mare pentru că acolo a fost amenajată o expoziţie cu produsele ieşite din mâinile iscusite ale mămicilor.

Produse inedite create de mămici

prezentare-de-moda-5Ideea prezentării de modă a apărut după ce la Bucureşti a fost organizat un eveniment similar. Mămicile din Baia Mare au decis să nu se lase mai prejos şi să încerce să pună la cale o activitate identică. Aşa s-a născut prezentarea de modă organizată de doamnele din comunitatea „Work At Home Moms”. „O cunoşteam pe Miruna Blotor, pe Ligia Bichiri, câteva mame care am văzut că fac lucruri foarte frumoase. Am zis hai să încercăm şi noi să vedem ce iese. Aşa am ajuns să punem şi noi în practică şi uite că am venit aici cu hăinuţe, mămici, cu tot ce implică acest lucru”, a relatat Ana Maria Budai, coordonator local Work At Home Moms. În cadrul evenimentului au putut fi admirate diferite creaţii vestimentare, accesorii speciale, flori din hârtie sau aranjamente florale din flori vii. De data aceasta în rolul de „manechine” au fost bebeluşi de câteva luni, fetiţe şi băieţi de diferite vârste şi mămicile. prezentare-de-moda-4„Spectatorii au putut să vadă rochiţe, făcute de mama Paulei, accesorii de petrecere, cu ursuleţi cu urechiuşe şi alte chestii inovatoare. Au mai fost flori făcute din hârtie, create cu mult drag, accesorii, bijuterii. Am avut o mămică, Raluca Veber, ce creează bijuterii inspirate din ceramica portugheză. Fiul ei pictează tricouri. E o colecţie mamă-fiu foarte interesantă. A fost şi Bianca Breban care e designer consacrat. Ea are o colecţie bogată cu fluturi”, a adăugat Ana Maria Budai.

Creaţii vestimentare de succes

Printre cele care au ieşit la rampă cu creaţiile s-a aflat Miruna Blotor Iuhos care şi-a scos în evidenţă talentul de designer vestimentar. De altfel, o parte dintre mămicile prezente la eveniment s-au „lăudat” cu ţinuta lor care a fost creată de Miruna. O altă mămică, Bianca Breban, obişnuită cu evenimentele de modă spune că a vrut să aducă pe scena Colegiului de Arte, o părticică din colecţiile sale. „Astăzi am prezentat un colaj al colecţiilor mele. Recent am fost prezentă şi la evenimentul de fashion din Satu Mare. Creaţiile mele pot fi găsite pe pagina personală de facebook. Cred că m-am născut cu această pasiune în sânge şi am materializat-o de un an. Am cochetat o perioadă cu modellingul prin prisma fetiţelor mele. Anul trecut mi-am făcut debutul în Satu Mare, am mai fost în Baia Mare la câteva evenimente. Sunt mândră că fac parte din această asociaţie. Mă bucură enorm această iniţiativă. Sper să aibă un feedback pozitiv”, a spus Bianca Breban. O altă mămică, Alexandra Moanţă Sanda a punctat că „eu am venit cu o minicolecţie casual sport pentru mame şi băieţi. Copilul e încă micuţ, dar mă pune tot timpul la treabă, să-i fac ba o jucărie, ba altceva. Am realizat seturi de căciuliţe, eşarfe, accesorii. E foarte bine în această comunitate. Sunt multe porţi deschise şi e o şansă pentru viitor”.

Flori pentru toate gusturile

prezentare-de-modaDe la prezentarea de modă nu a lipsit Ligia Bichiri cu florile ei din hârtie creponată. Au existat însă şi flori vii. Anca Tetiş se ocupă cu aranjamente florale pentru nunţi, iar pentru ea a fost prima prezentare într-un astfel de cadru. Spune că e încântată să facă parte dintr-o comunitate a mămicilor, deoarece „înveţi lucruri noi, vezi câte mămici muncesc de acasă şi îţi dă putere să mergi mai departe”.

Expoziţie pentru cumpărători

În holul Colegiului de Arte au fost amenajate şi standuri cu diferite produse. Mămicile au vrut să-i convingă pe participanţi de talentul lor şi au încercat să-şi atragă cumpărători. „Expoziţia e cu prezentare. Avem fişe de precomandă şi pot să facă ulterior comenzi mămicilor. Acum e mai mult o expoziţie”, a explicat Ana Maria Budai. De departe cel mai atractiv stand a fost cel al dulciurilor. „Am adus dulciuri: bezele, macarons, minitarte, brioşe. E pasiunea mea. E o dragoste la prima vedere. Copiii sunt pe lângă mine când fac prăjituri. Trebuie să fiu cu ochii în patru. Suntem la prima colaborare. Sunt foarte mulţumită”, a declarat o altă participantă, Anca Szabo. Şi mămicile care au avut rolul de model au fost încântate de experienţa avută. Roxana Cutureanu a venit cu micuţa ei, Mateea care a făcut senzaţie pe scenă şi a atras ropote de aplauze. „Eu am fost azi manechin. Pentru că am defilat împreună cu fetiţa mea, am purtat creaţiile vestimentare ale Mirunei Blotor. Îmi place mult că în această comunitate ne susţinem foarte mult. Cel mai important e că am ieşit din spatele ecranelor, din spatele facebook-ului şi am ieşit în faţă să ne susţinem una pe alta. Este un eveniment foarte colorat, foarte frumos. Cel mai mult îmi place că tot ce se întâmplă s-a realizat cu resurse proprii. Comunitatea a dat una alteia o mînă de ajutor”, a precizat Roxana Cutureanu.

Mama Fest

Mămicile creative nu se opresc aici cu evenimentele. Pentru 10 decembrie au pus la cale o altă acţiune, „Mama Fest”. „Urmează să avem Mama Fest în 10 decembrie la Şcoala Internaţională din Baia Mare. Vom avea vreo 15-20 de mame care îşi vor prezenta produsele.Va fi un târg mai neobişnuit cu demon­straţii. Se vor face picturi live pe tricouri, o altă mamă va coase haine, o alta va crea bijuterii. Eu o să am un atelier cu cărţi, va fi un atelier de joacă”, a adăugat Ana Maria Budai. În Baia Mare, în „comunitatea” „Work At Home Moms” sunt active în prezent peste 200 de persoane, însă „familia” mămicilor e în creştere, ţinând cont că tot mai multe persoane se alătură acestui demers.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ