Depozitul ecologic din Fărcașa s-a stabilizat!

0
116

În această săptămână, autoritățile județene au făcut o nouă vizită de lucru în Fărcașa, pentru a vedea stadiul în care se află proiectul Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor (SMID), unul dintre cele mai importante și complexe pro­iecte derulate de Consiliul Județean Mara­mureș.
Șeful administrației județene a fost însoțit de proiectant și de prof. univ. dr. Dan Păunescu de la Universitatea Tehnică de Construcții București. ”Am avut nevoie, în această perioadă, de unul dintre cei mai buni experți din România, pentru a repara toate deficiențele apărute. După ani de zile de muncă, studii noi efectuate la mare adâncime, expertize tehnice, putem să vorbim astăzi, cu optimism, despre proiectul SMID de la Fărcașa. Probele arată că lucrările efectuate până acum sunt stabile și, în ciuda condițiilor meteo (ploi abundente de o lună de zile pe întregul amplasament), nu s-au mai produs alunecări de teren decât de suprafață, dar care pot fi remediate într-un timp foarte scurt. Am avut o nouă discuție cu proiectantul și antreprenorul și și-au asumat termene foarte clare. Astfel, la începutul lunii august, au promis finalizarea construcției saltelelor pentru stabilizare și până la finalul lunii august terminarea inclusiv a ancorelor care se montează la mare adâncime. Ne asumăm finalizarea lucrării de stabilizare și ne vom încadra în termene”, a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.
SMID presupune ges­tionarea problematicii deșeurilor de la momentul în care ele sunt aruncate și până la depozitarea lor într-o formulă finală. Acest sistem se construiește pe două componente: una care ține de colectarea deșeurilor și una ce ține de depozitarea lor. Dacă partea de colectare este deja funcțională, cea de depozitare mai are de așteptat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.