Surpriză în Baia Sprie! Descoperire arheologică la reabilitarea centrului istoric!

0
438

Autoritățile locale din Baia Sprie au constatat, odată cu începerea lucrărilor la reabilitarea centrului istoric, că au dezvelit un zid de care nu știau, în fața bisericii, drept pentru care au anunțat descoperirea, pentru evaluare.
Primarul Alin Bîrda ne explică proiectul: “Vom avea arteziene, vom reașeza vegetația în așa fel încât să punem în valoare biserica istorică, o adevărată catedrală. Se va reabilita și zidul din fața bisericii, iar acest proiect se va lega, inclusiv ca acces, cu următorul proiect POR care va duce reabilitarea spre Zarda și cinematograf. Cât despre descoperirea acestui zid, la săpături s-a găsit o clădire demolată, cam prin 1930. Bănuim că era casa de credit, casa de ajutor reciproc a minerilor, datând din anii 1700-1800. Nu resping idea de a caseta locul în sticlă, ca în Baia Mare, la Turnul Ștefan”.
Ca o ironie, absolut deloc întâmplătoare, mai ales pentru iubitorii de istorie, și la catedrala băispriană, statuia principală este a regelui Ștefan, cel care a creștinat maghiarimea, același Ștefan al cărui nume îl poartă turnul băimărean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.