Vaccinarea între da şi nu

0
638
Editorial Graiul Maramureşului

Ministerul Sănătăţii şi medicii ne recomandă să ne vaccinăm, ba chiar discută despre obligaţia oamenilor să se lase vaccinaţi. Această situaţie, în care Parlamentul sau Guvernul ar emite legi/ordonanţe, nu este în ton cu societatea liberală. Nici măcar binele nu poate fi făcut cu forţa!

De cînd se naşte, pînă moare, cetăţeanul este vaccinat, MS organizează periodic campanii de vaccinare contra bolilor transmisibile. Dar iată că apar tot mai multe situaţii în care nu este suficient ca vaccinul să facă bine la 90% dintre oameni, deoarece cei 10% care suferă efecte adverse sînt nemulţumiţi. Medicina oficială de stat trebuie să fie obligată să prezinte nu doar avantajele.

Campaniile de vaccinare se fac pe bandă rulantă. Unii oameni, influenţaţi de propaganda sanitară, cer să fie vaccinaţi. Dar există şi numeroşi sceptici, care au observat că nu întotdeauna vaccinurile sînt de folos, ci în practică sînt multe cazuri in care vaccinurile fac pacienţilor mai mult rău decît bine.

Vaccinarea influenţează sistemul imu­ni­tar al organismului uman (sau animal), prin introducerea unui agent patogen care declanşează rezistenţa împotriva bolii, fiind pregătită memoria imunitară pentru o posibilă viitoare infectare. Dar cînd organismul are imunitate scăzută, vaccinul poate declanşa chiar boala pe care caută să o prevină, fie va genera o reacţie adversă nedorită. Specialiştii discută însuşi principiul vaccinării şi pleacă de la calitatea vaccinurilor create în laborator, pe medii de cultură precum embrionul de pui de găină din ou, ceea ce reprezintă un risc biologic imens. Vaccinarea se face fără ca pacientul să fie consultat, fără ca medicul să stabilească dacă suferă de o boală autoimună contraindicată. Atunci cînd afecţiunea se află în faza incipientă, cînd nu este diagnosticată, efectele vaccinării pot fi grave. Este suficient un astfel de caz într-un judeţ, ca logica vaccinării să cadă.

Bolile nu sînt uniforme pentru toţi, la fel cum oamenii nu sînt uniformi. Dacă un medicament sau un vaccin este bun pentru 90% dintre bolnavi, pentru 10% poate fi dezastruos, cauzele putînd fi genetice sau de alt tip, adesea necunoscut. Prin urmare, vaccinul trebuie să fie acceptat de pacient, nu mai putem să-l impunem. Argumentul că cel nevaccinat va face boala şi va infecta comunitatea este similar cu povestea lui Creangă despre drobul de sare.

Prostia umană este uriaşă, în urmă cu 200 de ani bolile venerice erau tratate cu … arsen şi mercur. De aceea, vaccinarea şi orice medicament pe care medicii îl recomandă trebuie acceptate de pacient? Chiar şi „banalul” vaccin antigripal poate avea efecte foarte grave. Şi atunci de ce să fie făcut în mod obligatoriu?! Vaccinarea trebuie indicată de medicul responsabil pentru viaţa omului. Din păcate, mergem pe vaccinarea în masă, vezi imunizarea în şcoli, vaccinarea HPV a fetiţelor, vaccinarea animalelor din ferme, uitînd că oamenii şi animalele cu sistem imunitar echilibrat elimină virusul fără nici un vaccin!
Există situaţii cînd vaccinarea este necesară, dar de aici pînă la „moda” vaccinării este cale lungă… Ca alternativă, există soluţia de întărire a sistemului imunitar prin viaţă şi trai sănătos, ca să trăim în medie 80 de ani, nu 65.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.