Pentru că au stat “ca la dentist”, sighetenii vor avea cinematograf!

0
688
Actorii Doru Ana şi Horaţiu Mălăele, regizorul Copel Moscu şi managerul sighetean Spiridon Pralea.

Luni, după prima ediţie a regalului Maramureş Internaţional Film Festival, desfăşurat la Sighetu Marmaţiei între 16 şi 19 iulie, organizatorii au susţinut o conferinţă de presă.

Printre filmele apreciate de cinefilii sigheteni au fost : „Carmen”, „Nunta mută”, „Oiţa Shaun” şi „Comoara”.
Juriul de specialitate prezidat de criticul de film Dana Duma a premiat: „Cai putere” şi „Frunze călătoare” – la categoria cel mai bun scurtmetraj; Brigada neagră” în regia lui  Andre Nicolae Teodorescu – cel mai bun film studenţesc românesc (pentru profesionalismul şi umorul descrierii României de azi); Crossing Borders Award a fost câştigat de filmul „Îngheţata”, pentru forţa de a portretiza copilul universal într-un spaţiu cu identitate etnică specifică.
Premiul publicului i-a revenit lui Jacob Frey, pentru scurtmetrajul „Cadoul”. Andre Nicolae Teodorescu, cel care a câştigat premiul pentru cel mai bun film studenţesc, dar şi premiul de ”rezidenţă”,  a rămas pentru 7 zile la Sighetu Marmaţiei, timp în care va turna un film care va promova localitatea şi împrejurimile.
”Douăzeci şi ceva de cineaşti, din mai multe ţări au trimis la festivalul de la Sighet filme care să intre în competiţie – aprecia primarul Ovidiu Nemeş. Câştigătorii,  sunt din România, Turcia şi Germania. Primăria Sighet doreşte ca Festivalul Internaţional de Film Maramureş să devină o tradiţie pentru Maramureşul istoric. Ţinând seama de numărul mare de spectatori, peste  o mie în fiecare seară, promit că la anul Festivalul se va desfăşura în noul cinematograf al Sighetului” .
„În cadrul acestui festival, MMIFF, încercăm să oferim şansa tinerilor de a produce un film independent de Centrul Naţional al Cinematografiei. Cu cât vor exista mai multe alternative la CNC, cu atât mai bine.”- preciza regizorul Dragoş Iuga, directorul MMIFF.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.