Zilele N. Steinhardt

0
573

În perioada 20-29 iulie 2015, se desfăşoară a şaptesprezecea ediţie a zilelor culturale N. Steinhardt. La Mănăstirea „Sfînta Ana” de la Rohia, are loc Şcoala de pictură „Monahul Nicolae Delarohia”, la care participă grupul „Sfîntul Ioan Damaschin”, coordonat de către pictorul Sorin Albu, asistent la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca. În paralel, la aceeaşi mănăstire se desfăşoară Tabăra de pictură la care participă pictori din Transilvania, coordonată de către Sergiu Andruşca.
Marţi, 28 iulie, ora 14, se va întruni colectivul redacţional al Integralei N. Steinhardt cu directorul editorial al Editurii Polirom, pentru a stabili volumele ce vor apărea în cadrul Integralei N. Steinhardt, la Editura Polirom, în coeditare cu Editura Mănăstirii Rohia. De la ora 17, se va savîrşi Parastasul de pomenire pentru Părintele Nicolae, în cimitirul mănăstirii Rohia. De la ora 19, va avea loc masa rotundă cu tema: „Valori creştine în opera Monahului Nicolae Delarohia”.
Miercuri, 29 iulie, de la ora 11, la Catedrala Episcopală „Sfînta Treime” din Baia Mare, va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane realizate în cadrul şcolii şi taberei de pictură. De la ora 11,30, va avea loc lansarea cărţii „N. Steinhardt, convorbiri cu Nicolae Baciuţ şi Zaharia Sângeorzan”. Este al 17-lea volum din cadrul Operei N. Steinhardt şi este îngrijit de Florian Roatiş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.