O nouă campanie de donare de sânge

0
385

O nouă campanie de donare de sânge va avea loc în municipiul Sighetu Marmaţiei, săptămâna viitoare. Unitatea spitalicească, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureş, fac apel la spiritul de solidaritate al sighetenilor în condiţiile în care la momentul de faţă numărul donatorilor la nivelul întregului judeţ se află în scădere faţă de lunile precedente.
O echipă de medici şi asistenţi de la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureş se va deplasa marţi la Sighet, pentru a face recoltările. Cetăţenii municipiului sunt invitaţi să se alăture campaniei de donare în număr cât mai mare, pentru a da o mână de ajutor persoanelor care se află în suferinţă şi necesită transfuzii.

Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureş au arătat că numărul donatorilor care se prezintă în ultima perioadă, pentru a face un gest de solidaritate, este în scădere la nivel de judeţ. Pentru a satisface cererea din partea unităţilor spitaliceşti din judeţ ar fi nevoie de aproximativ 40 de donatori pe zi.  O soluţie pe care spitalele o pun în aplicare este cea a comenzilor din alte judeţe, precum Satu Mare sau Sălaj. Pentru a putea dona sânge, maramureşenii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, greutatea peste 50 de kilograme, puls regulat – 60-100 bătăi/minut – şi să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.