13 permise de conducere reţinute într-o singură zi

0
482

Marţi, 25 august, poliţiştii rutieri care au acţionat pe principalele artere de circulaţie de pe raza judeţului au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 17.000 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.
Poliţiştii Biroului Rutier au desfăşurat mai multe acţiuni ce au avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea indisciplinei participanţilor la traficul rutier. În cadrul acţiunilor, poliţiştii au verificat şi controlat mai multe autovehicule care se deplasau pe drumurile publice din judeţ şi pentru neregulile constatate au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 16.841 de lei.
De asemenea, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere, 10 dintre acestea şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. În două cazuri au fost retrase, pentru nereguli tehnice, certificatele de înmatriculare.

La volan, în timp ce avea dreptul de a conduce suspendat

Pe DN 18, în localitatea Rona de Jos, tot marţi, 25 august, poliţiştii au depistat un bărbat din localitate care se deplasa cu un autoturism, chiar dacă avea dreptul de a conduce autovehicule anulat.
Poliţiştii care efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 18, au oprit pentru verificări un autoturism care se deplasa dinspre Rona de Sus spre Crăciuneşti. La volanul autoturismului, poliţiştii au identificat un bărbat de 52 de ani domiciliat în Rona de Jos. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul avea anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din data de 11 ianuarie 2013.
În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis.
Conform articolului 335, alineatul 2, din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.