Baia Mare. A pierdut controlul volanului şi a intrat într-un imobil

0
594

Miercuri, după-masă, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui eveniment rutier.
Un băimărean, de 31 de ani, se deplasa cu un autoturism pe strada Mărgeanului, iar la intersecţia cu strada Motorului, după ce a efectuat un viraj la stânga, a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe contrasens. A reuşit să evite coliziunea frontală cu un autobuz, condus regulamentar din sens opus, însă a pătruns pe trotuarul din partea dreaptă a direcţiei de mers şi a intrat într-un imobil de pe strada Motorului.
În urma impactului, conducătorul autoturismului a suferit leziuni corporale uşoare. El a fost transportat la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internarea.
Ambii conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

La Odeşti. A fost accidentat un pieton

Tot miercuri, pe raza localităţii Odeşti, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu rănirea unui pieton şi avarierea a două autoturisme. La faţa locului, poliţiştii au constatat că, un bărbat, de 33 de ani, din Odeşti, care conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, a surprins şi accidentat un pieton, care se deplasa pe partea dreaptă a drumului, iar apoi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus de o băimăreancă, de 26 de ani.
Impactul s-a soldat cu rănirea pietonului, în vârstă de 61 de ani, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Pietonul mirosea a alcool, dar nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În Someş Uileac. Dosar penal. A accidentat un pieton şi nu a anunţat poliţia

Un bărbat, din satul Someş Uileac, este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Miercuri, 2 septembrie, poliţiştii din Ulmeni s-au sesizat din oficiu că, la începutul săptămânii, pe raza localităţii Someş Uileac s-a produs un eveniment rutier soldat cu rănirea uşoară a unui pieton. Persoana care a condus autoturismul a convenit cu victima să nu anunţe poliţia cu privire la producerea evenimentului.
Verificările efectuate de poliţişti au relevat faptul că pietonul a fost accidentat de un consătean, în vârstă de 46 de ani, care a condus un autoturism şi a efectuat manevra de mers înapoi fără să se asigure. De asemenea, poliţiştii au constatat că bărbatul care a condus autoturismul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie.
În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările.
Conform articolului 338, alineatul 1, din Codul Pe­nal, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Conform aceluiaşi articol, alineatul 3, nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
• în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale
• conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului
• conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare
• victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.