HHC implementează “Economia socială = progres social”

0
517

Cele trei Structuri ale proiectului au fost lansate într-o conferinţă de presă, fiind implementate de HHC România, în parteneriat cu judeţul Sibiu, Asociaţia Centrul de Cercetare şi Formare a Universităţii de Nord Baia Mare şi Cooperativa de Solidariedade Social, CRL (Portugalia). Scopul este dezvoltarea conceptului de economie socială la nivelul regiunilor Nord-Vest şi Centru, în vederea creşterii calităţii vieţii pentru femei aflate în situaţii de risc, familii care au mai mult de 2 copii, familii monoparentale şi persoane de etnie romă. Ca şi activităţi, proiectele furnizează servicii de informare şi consiliere profesională, de orientare şi de mediere a locurilor de muncă pentru cele 700 de persoane din grupul ţintă, formarea profesională a 400 de persoane, înfiinţarea şi funcţionarea a 11 structuri de economie socială în regiunile Nord-Vest şi Centru, schimb de bune practici transnaţionale. Din cele 700 de persoane vulnerabile care vor beneficia de informare, consiliere şi mediere, 250 sunt femei, aflate în situaţii de risc, 250 de persoane de etnie romă, 100 de familii cu mai mult de 2 copii şi 100 de familii monoparentale.
Cele 11 structuri de economie socială care vor fi înfiinţate vor genera 51 de locuri de muncă, din care 37 vor fi ocupate cu persoane vulnerabile. Toate locurile de muncă vor fi menţinute peste 12 luni.
Cursuri de formare profesională oferite în cadrul proiectului
Ca şi formare profesională, vor fi oferite 8 cursuri de calificare de nivel I: lucrător în structuri pentru construcţii, agent de curăţenie, îngrijitor bătrâni la domiciliu, brutar, pavator şi 4 cursuri de nivel II: infirmier, îngrijitor bolnavi la domiciliu, operator la instalaţiile de prelucrare a lemnului, confecţioner produse textile. Una dintre structurile de Economie Socială înfiinţate în cadrul proiectului este “Larexconta SRL”, unde principalele activităţi constau în servicii de contabilitate primară, de gestiune şi financiară, servicii de personal, de consultanţă fiscală şi financiară, principalul segment vizat fiind reprezentat de întreprinderile mici şi mijlocii. O altă structură de Economie Socială înfiinţată în cadrul proiectului este “Centru de logistică şi marketing SRL” (consultanţă în domeniul comunicării şi relaţiilor publice, consultanţă pentru afaceri şi management, organizare de expoziţii, târguri şi congrese, crearea de identităţi vizuale, branding ş.a.) De asemenea, proiectul oferă cursuri de calificare certificate CNFPA: îngrijiri bolnavi la domiciliu, persoane vârstnice, cursuri de infirmieri.
Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin POSDRU şi se va derula până în 31 decembrie 2015. (O.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.