Centrul de Informare Turistică din Baia Sprie, pe jumătate gata

0
726

Miercuri, la Primăria Baia Sprie, a avut loc o conferinţă de presă pentru prezentarea stadiului de implementare a proiectului „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, oraş Baia Sprie, judeţul Maramureş”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.
Valoarea totală a proiectului este de circa 630.000 lei, din care 545.000 provin de la UE, 46.000 sunt oferiţi de Guvern, iar Primăria Baia Sprie finanţează cu 12.000 lei. Proiectul se încheie în data de 15 decembrie a acestui an. Stadiul de implementare a proiectului este de 65%, achiziţiile au fost realizate 85%, iar lucrările au fost realizate 40-45%, a declarat Bogdan Breban, manager de proiect. Mai exact, structura clădirii din lemn este ridicată, iar în acest moment se lucrează la acoperiş, care urmează să fie acoperit cu draniţă. Construcţia se află lângă Biserica de lemn din Baia Sprie, pe strada Câmpului nr. 1, într-o zonă foarte vizibilă şi accesibilă. „Rolul centrului va fi de a promova, nu ne gândim neapărat la activitate gratuită”, a fost răspunsul primarului Dorin Vasile Paşca la întrebarea dacă la acest punct de informare turistică vor fi disponibile gratuit hărţi ale zonei. „Avem un parteneriat cu toţi agenţii economici care lucrează în turism şi care va începe imediat ce acest centru va fi deschis. Dialogul nostru cu agenţii economici la această oră nu e unul extraordinar de performant. Va trebui să găsim formule economice clare prin care ambele părţi să aibă de câştigat. Mi-aş dori ca centrul să se autofinanţeze prin raporturile pe care le va avea cu agenţii aconomici din zonă”, a mai precizat primarul. Am cerut mai multe detalii de la Bogdan Breban: „Materialele publicitare necesare pentru deschiderea centrului sunt gata. Noi avem un plan de marketing pentru următorii 3 ani, pentru bunul mers al centrului. Acesta prevede participări la târguri de turism, promovarea resurselor turistice şi organizarea de evenimente interne. De exemplu, Ziua oraşului din luna august sau Festivalul de datini şi obiceiuri de Crăciun din decembrie, pe care trebuie să le dezvoltăm. Inclusiv obiceiul moşilor de Crăciun de la Chiuzbaia. Finanţarea pentru înfiinţarea centrului provine din fonduri europene, iar în următorii trei ani activitatea centrului va fi finanţată de Consiliul Local. Se poate şi să se autofinanţeze, în sensul ca agenţii economici să îşi realizeze materiale promoţionale şi noi doar să le distribuim”, a explicat managerul de proiect.
Ziariştii care au participat la conferinţa de presă au primit câte o broşură şi un pliant. Acestea conţin cam aceleaşi informaţii disponibile pe site-ul centrului, lansat cu aceeaşi ocazie şi găzduit la adresa www.cniptbaiasprie.ro. Pe lângă datele privind obiectivele şi beneficiarii proiectului, aici se regăsesc informaţii şi fotografii referitoare la principalele atracţii din Baia Sprie şi din zonă, fie ele antropice sau naturale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.